top of page

Loes Fabiënne
Loes Fabienne (19) haar liefde voor muziek begon op jonge leeftijd. Op haar zolderkamertje versleet ze menig Dolly Parton plaat en na verloop van tijd probeerde Loes de platen ook na te spelen. Uiteindelijk werd ze geïnspireerd om haar eigen nummers te gaan schrijven. Het werden catchy popnummers met Americana invloeden en met dromerige teksten over opgroeien en de liefde. Loes heeft een gevoelige stem met een unieke vibrato waarmee ze haar publiek op opmerkelijke wijze weet te roeren en die goed past bij de liedjes die ze schrijft. Met de looks van een donkerharige Stevie Nicks beklom een jonge Loes vele singer-songwriter podia. Hier heeft ze veel ervaring bij opgedaan en dit is nu te merken aan de intieme en ongedwongen sfeer van haar optredens. Haar mysterieuze, soms ongrijpbare uitstraling, doet je afvragen wat er toch gaande is achter die donkere haren voor haar ogen. Fabienne speelde eerder op Kaaspop, het Singelfestival en podia als PX, P3 en Manifesto. Bovendien maakte ze onderdeel uit van de selectie van het NH-Pop traject 2019 en studeert ze momenteel aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Hier heeft ze haar band ontmoet.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 5 februari 2022 bracht Loes een bezoek aan Podium 107.1. Tijdens het interview werd een kleine biografie geschetst van Loes, beginnende bij haar kindertijd toen ze muziek van Dolly Parton beluisterde op haar zolderkamer. Er wordt ook uitgebreid stil gestaan bij haar deelname aan Popsport en haar opleiding aan de Herman Brood Academie. Het interview krijgt ook een persoonlijke inslag als de teksten van Loes ter sprake komen. Beluister het item (inclusief de drie LIVE nummers) hieronder terug!

loessmall.jpg

Meer Loes Fabiënne?
Volg haar op Instagram via @loesfabienne!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page