Liz Francis                      
Liz Francis is een 18-jarige moderne singer-songwriter uit Nijmegen. Met haar loopstation, akoestische gitaar en stem vult ze een set met zowel eigen nummers als covers. In 2016 won ze met het nummer ​We All Will Be Free ​ het Freedom ‘s Cool Festival, en mocht ze met het winnende nummer optreden op het Bevrijdingsfestival Nijmegen. Sinds 2018 studeert ze Songwriting op het Codarts conservatorium in Rotterdam. Inspiratie haalt ze uit de genres pop, folk en jazz, zoals de muziek van artiesten als Selah Sue, Ed Sheeran en Amy Winehouse. Verwacht een afwisselend optreden waarin Liz Francis op een indrukwekkende manier live met haar loopstation haar eigen band vormt, met zowel aangrijpende ballads als luchtige, catchy pop songs.

Het bezoek aan Podium 107.1
In het najaar van 2019 zou Liz eigenlijk al een bezoek brengen aan Podium 107.1. Helaas strooiden problemen op het spoor roet in het eten. Door versperringen en omleidingen lukte het Liz toen niet om op tijd vanuit Nijmegen in Woerden te komen. Op 1 februari kwam de herkansing en verliep alles beter. Liz heeft tijdens haar carrière veel radio-optredens gedaan en ze gaf aan dat ze er altijd van geniet om deze optredens te doen. Ze speelde drie nummers op haar elektrische gitaar, waarbij vooral het nieuwste nummer '...' in de smaakt viel. Technicus Chris van Leeuwen en presentator Maarten Verduijn vonden dat ze echt iets met dit nummer moest doen vanwege de nostalgische melodie en de bijzondere tekst over ouder worden. Aan het einde schreef ze mooie woorden in het gastenboek: 'Superbedankt voor de leuke ervaring, alle gezelligheid achter de schemen en voor het leuke interview. Ik heb ervan genoten!'

liz1.jpg

Beluister links het hele item met Liz, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Liz over haar oudste muzikale herinnering. Het is een mooi verhaal, waarbij ze vertelt hoe ze als kind een woede-aanval kreeg als haar ouders muziek uitzetten! Een aantal belangrijke wapenfeiten uit de carrière van Liz worden besproken, zoals het winnen van het 'Freedom's Cool Festival', het optreden op het Bevrijdingsfestival in Nijmegen en de start aan het Conservatorium van Rotterdam. Ook wordt er stilgestaan bij het optreden dat ze in 2019 gaf met een groot orkest. Aan het einde kijkt Liz naar de toekomst. Wat kunnen we allemaal van haar verwachten?

Het optreden met Liz Francis vond plaats tijdens aflevering 510 van Podium 107.1 op zaterdag 1 februari 2020. Techniek was in handen van Chris van Leeuwen. De foto's op deze pagina zijn gemaakt door Dave Hammelburg.  

logorpl.jpg