Lilywhite
Lilywhite begint als project en is een alter ego van de Zwolse singer-songwriter Peter Dennes Frikken. Dennes speelde jaren geleden in verschillende bands en was grondlegger van de bands ‘Tome’ en ‘Fancy Roam’. Daarnaast schreef hij afgelopen 20 jaar veel mooie liedjes. Deze liedjes bleven als een goed bewaard geheim op de plank liggen. Aangespoord door muziekkenners en vrienden is Dennes in 2019 gestart met dit project.
De start werd gemaakt op de zolderkamer. Vervolgens ging de reis verder met het vastleggen van de muziek en het vinden van muzikanten. Deze muzikale reis heeft uiteindelijk zo’n 3 jaar geduurd. Er zijn op meerdere plaatsen opnames gemaakt, van de zolderkamer tot de studio van Her Majesty Kampen, van schouwburg Odeon te Zwolle tot Electric Lab Studio’s (voormalig R10 Zwolle) tot mooie field recordings in Laar (Duitsland). Deze opnames hebben geleid tot het album Pale Face. Het album is uitgebracht door het Zwolse label Minstrel Music, bekend van Paceshifters, Automatic Sam en the Good Hands en de gezellige platenzaak aan de Assendorperstraat in Zwolle.

Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn had al langere tijd contact met Dennes, maar door de Coronacrisis duurde het een tijd tot een live-optreden in de RPL-studio tot stand kwam. Dennes nam twee bandleden mee naar Woerden, namelijk Benny Vis en Pim Klompemaker. Tijdens het interview sprak Dennes over het ontstaan van Lilywhite en vertelde hij open over het indrukwekkende verhaal achter de plaat. De drie nummers maakten indruk op de aanwezigen in de studio. Beluister het interview en de drie LIVE nummers hieronder terug!

photomania-3d8a116c78f251966f092334615b0c1c.jpg

Meer Lilywhite?
- Zet de website www.lilywhite.nl in je favorieten;

- Volg Lilywhite op Facebook via @Lilywhite-107989187392624 en op Instagram via @lilywhite.paleface. 

logorpl.jpg

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl