Lights on the Lake
Tijdens een boottocht in het noorden van Zweden werden Elise Joy en Thomas Triemstra geïnspireerd om een band te vormen. Ze schrijven songs beïnvloed door soul en muziek uit de jaren zeventig. Twee jaar later zorgen bassist Marc Damania en drummer Sebas Joosten voor een groove die hun verfijnde vocale harmonieën aanvult. In 2021 verscheen de single 'The Constant'. Het nummer is geschreven door Thomas toen hij begon met optreden als singer-songwriter. Oorspronkelijk bestond het nummer alleen uit zang en gitaar. Met Lights on the Lake veranderden de akkoorden en het ritme. Dit wordt verder versterkt door de achtergrondzang van Elise en de voortstuwende ritme sectie van Marc en Sebas. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 19 februari brachten Elise en Thomas een bezoek aan Podium 107.1 als duo. Thomas was al een bekende van Podium 107.1, omdat hij een aantal geleden al eens solo hadden opgetreden in het programma. Tijdens het interview met het duo wordt gepraat over het ontstaan van de 'Lights on the Lake' en over dat unieke moment in Zweden waarop besloten wordt om samen muziek te gaan maken. Ook komt ter sprake hoe tijdens een concert van Sharon Van Etten de vonk oversloeg tussen Thomas en Elise. Verder wordt gesproken over de recente singles en over de plannen voor de toekomst. Beluister het interview én de drie LIVE nummers hieronder terug!

Lights on the Lake 1 - 500.jpg

Meer Lights on the Lake?
Volg de band op Facebook (@lightsonthelake) en Instagram (@lights_on_the_lake) en zet de website www.lightsonthelake.nl in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl