Lights on the Lake

Tijdens een boottocht in het noorden van Zweden werden Elise Joy en Thomas Triemstra geïnspireerd om een band te vormen. Ze schrijven songs beïnvloed door soul en muziek uit de jaren zeventig. Twee jaar later zorgen bassist Marc Damania en drummer Sebas Joosten voor een groove die hun verfijnde vocale harmonieën aanvult.
De muziek van Lights on the Lake heeft een indiefolk vibe, maar de aandachtige luisteraar hoort ook een vleugje soul, 90's r&b, of zelfs sporen van jaren zeventig Californië. De band droomt ervan om bij een Tiny Desk concert op te treden, maar omdat dromen onbetrouwbare voorspellers zijn, werken ze momenteel hard aan hun debuutalbum.

Het bezoek aan Podium 107.1
Elise en Thomas brachten begin 2022 een bezoek aan Podium 107.1 als duo. Dit bezoek beviel alle partijen zo goed, dat snel een volledig optreden met band werd gepland. Op zaterdag 9 juli brachten Elise, Thomas, Marc en Sebas met z'n vieren een bezoek aan Podium 107.1. Tijdens het interview komt de achtergrond van Elise en Thomas ter sprake, maar wordt ook gesproken over de overgang van het duo Lights on the Lake naar een band. Daarbij vertelt bandlid Marc hoe hij de start bij de band ervaren heeft. Er worden mooie herinneringen opgehaald, de achtergronden van de nummers komen ter sprake en er wordt gesproken over het album, dat momenteel 'in de maak' is. Beluister het interview en de live-nummers hieronder terug!

LotL1 - 500.jpg

Meer Lights on the Lake?
Zet de website www.lightsonthelake.nl in je favorieten! Volg de band verder op Instagram via @lights_on_the_lake en op Facebook via @lightsonthelakeband.

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl