top of page

Leah Rye

Leah Rye is gefascineerd door dromen. Ze waant zich in een surrealistische wereld vol mystiek en melancholie. Vlak voor de coronapandemie trok ze nog in haar eentje door Londen voor een solotour van 6 shows. De in Amsterdam gevestigde songwriter heeft ondanks het stilvallen van alle optredens zelf niet stilgezeten. Vorig jaar werd haar debuut EP “Elusive” gereleased met twee uitverkochte shows in Bitterzoet Amsterdam en een kleine tour door Nederland. Inmiddels ligt haar eerste album bijna klaar om te worden uitgebracht en zal de eerste single zich rond april 2023 aandienen. In haar muziek zoekt ze continu naar haar identiteit als artiest en persoon en de contrasten tussen licht en donker.

Het bezoek aan Podium 107.1

Leah Rye bracht op zaterdag 29 oktober 2022 een bezoek aan Podium 107.1. Tijdens het interview werd uitgebreid gesproken over de debuut EP 'Elusive'. Wat is de rode draad in de teksten van de EP en welke track heeft de grootste persoonlijke waarde voor haar? Naast een diepere duik in het verleden wordt doorgepraat op Popronde 2021 (waarbij Leah bij de selectie zat) en op haar tijd op het Conservatorium. Leah blikte terug op de impact van de Coronatijd. Ze werd duidelijk geremd in haar carrière, maar de periode bracht haar ook iets. Tenslotte keek ze met ons naar de toekomst: hoe zal haar nieuwe album gaan klinken? Beluister het interview en de drie LIVE nummers hieronder terug!

Leah Rye - 500.jpg

Meer Leah Rye?
Volg haar op Facebook (@leahryemusic) en Instagram (@leahryemusic) en zet haar website www.leahrye.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page