LAURA

Wat hebben Giel Beelen, Dotan en Jake Reese met elkaar gemeen? Binnen luttele seconden vielen zij voor de charmes van ‘die flamboyante singer-songwriter met dat hoedje’. Onder dat hoedje schuilt de Nederlandstalige singer-songwriter LAURA, die in 2016 al voorzichtig doorbrak met haar singles ‘Tot Snel’ en ‘Zoete Witte Wijn’. Wat volgens kenners het ‘begin van een succesvol artiestenwezen kan zijn, dankzij eigentijdse popsongs met een hoog meezing-gehalte’. Met de release van haar debuutsingle ‘Tot Snel’ belandde LAURA in de playlist van radiostation 100% NL en niet veel later betrad de 21-jarige zangeres het ‘finale elftal’ van de online talentenjacht ‘Giels Talentenjacht’. Er volgde een zomer vol festivaloptredens, met als hoogtepunt een studiobezoek aan de goed beluisterde 3FM-show van Giel Beelen, waarin ze zichzelf aan het grote publiek presenteerde met een eigenwijze vertaling van de hit ‘Hey’ van Afrojack en Fais. Toegankelijk, speels en een podiumdier pur sang. Het kan niet lang duren voordat LAURA de harten steelt van menig popliefhebber.

laura1.jpg
Het item met Laura
Beluister hierboven het hele item met Laura, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van de uitzending vertelt Laura over haar gezin van herkomst. Is ze opgegroeid in een muzikaal nest? Vervolgens vertelt ze hoe ze haar studententijd aan de Rockacademie ervaren heeft. Hoe was het om de opleiding af te ronden en de wijde wereld in te gaan? Daarna wordt uitgebreid aandacht besteed aan de Popronde. Hoe kijkt Laura terug op het hele circus van dit rondreizende festival? Hebben de grote hoeveelheid optredens en aandacht haar veranderd als mens en muzikante? Tenslotte boort Maarten de positieve uitstraling van Laura aan. Is het voor Laura een uitdaging om ook écht zo positief en vrolijk te zijn?

Het bezoek aan Podium 107.1

Laura had in september 2019 al eens een bezoek gebracht aan de RPL studio's in het kader van Popronde Woerden. Ze beloofde toen al om nog eens terug te komen en om op te treden in een reguliere uitzending van Podium 107.1. Op 25 januari was het zover! Laura bracht een positieve sfeer mee in de studio en ze genoot van het optreden van de artiest die voor haar op het podium stond. Tijdens de uitzending bracht Laura kort haar ouders ter sprake. Programmamaker Maarten Verduijn riep haar ouders met een knipoog op om een mailtje te sturen naar de uitzending. Vader Richard deed dit ook echt! Hij gaf aan dat hij erg trots was op Laura. Ook gaf hij een toelichting op de muzikaliteit bij de voorouders van Laura.