KY.

Amsterdamse singer-songwriter KY. vertaalt de gevoelens van een doorsnee millennial naar sfeervolle, emotionele popmuziek. Gewapend met zijn unieke, rauwe stem laat hij zijn licht schijnen op alle kanten van het dagelijks leven. Zijn meeslepende songs geven je zowel een gevoel van melancholie als euforie. Hoge verwachtingen, onzekerheid en opgekropte emoties; het leven van een millennial gaat niet altijd over rozen. Gevoelens verdwijnen sneller in de doofpot dan dat er over gepraat wordt. Via zijn muziek wilt KY. hier verandering in brengen. Zijn motto: Praat en deel! In november 2019 bracht KY. de single ‘Seaside’ uit; een lied dat gaat over het missen van dierbaren. In het voorjaar van 2020 werd KY. geselecteerd voor de Popronde. Na de tegenvallende Popronde van dat jaar (vanwege de Coronacrisis) werd KY. opnieuw geselecteerd voor de Popronde van 2021. In de lente van dit jaar verscheen zijn nieuwe EP. 

Meer weten over KY.?
Volg hem op Facebook via @ky.musicpage en op Instagram via @ky.musicpage. 

Het item in Podium 107.1

Op zondag 26 september vond Popronde Woerden plaats. De studio van RPL was die dag één van de locaties van dit rondreizende festival. Dat betekende dat vier artiesten die geselecteerd waren, een exclusieve radiosessie zouden geven.  KY. kwam op 26 september al vroeg naar de studio, omdat hij benieuwd was naar het optreden van Max Poolman. Toen hij zelf aan de beurt was om te spelen, betoverde hij de luisteraars met zijn melancholische sound. In het interview werd gesproken over de internationale aandacht voor zijn muziek, over de postpunk band waar hij in gespeeld heeft en over zijn Popronde-avontuur. Beluister de vier LIVE-nummers én het interview hieronder terug!

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland. 

KY 500x200.jpg
Foto KAY 500x200.jpg