KY.

Amsterdamse singer-songwriter KY. vertaalt de gevoelens van een doorsnee millennial naar sfeervolle, emotionele popmuziek. Gewapend met zijn unieke, rauwe stem laat hij zijn licht schijnen op alle kanten van het dagelijks leven. Zijn meeslepende songs geven je zowel een gevoel van melancholie als euforie. Hoge verwachtingen, onzekerheid en opgekropte emoties; het leven van een millennial gaat niet altijd over rozen. Gevoelens verdwijnen sneller in de doofpot dan dat er over gepraat wordt. Via zijn muziek wilt KY. hier verandering in brengen. Zijn motto: Praat en deel! In november 2019 bracht KY. de single ‘Seaside’ uit; een lied dat gaat over het missen van dierbaren. In het voorjaar van 2020 werd KY. geselecteerd voor de Popronde. Na de tegenvallende Popronde van dat jaar (vanwege de Coronacrisis) werd KY. opnieuw geselecteerd voor de Popronde van 2021. In de lente van dit jaar verscheen zijn nieuwe EP. 

Meer weten over KY.?
Volg hem op Facebook via @ky.musicpage en op Instagram via @ky.musicpage. 

Het item in Podium 107.1

Op 15 mei 2021 was KY. te gast in Podium 107.1. Hij speelde vier nummers LIVE, waaronder veel materiaal van zijn nieuwe EP. Programmamaker Maarten Verduijn sprak met hem over het ingewikkelde jaar 2020, over zijn nieuwe release en over de bijzondere nevenactiviteiten die hij doet. Luister het item hieronder terug!

KY.jpg

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.