KY.

Amsterdamse singer-songwriter KY. vertaalt de gevoelens van een doorsnee millennial naar sfeervolle, emotionele popmuziek. Gewapend met zijn unieke, rauwe stem laat hij zijn licht schijnen op alle kanten van het dagelijks leven. Zijn meeslepende songs geven je zowel een gevoel van melancholie als euforie. Hoge verwachtingen, onzekerheid en opgekropte emoties; het leven van een millennial gaat niet altijd over rozen. Gevoelens verdwijnen sneller in de doofpot dan dat er over gepraat wordt. Via zijn muziek wilt KY. hier verandering in brengen. Zijn motto: Praat en deel!

In november 2019 bracht KY. desingle ‘Seaside’ uit; een lied dat gaat over het missen van dierbaren. In het voorjaar van 2020 werd KY. geselecteerd voor de Popronde. 

Het item met KY.
Beluister het interview met KY. en de drie live-nummers hieronder terug! Tijdens het interview vertelt KY. over de ontwikkeling die hij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en de dingen die hij heeft gedaan om die ontwikkeling te bewerkstelligen. Ook vertelt hij over zijn recente single ‘Seaside’, die hem in korte tijd op veel plekken heeft gebracht. KY. vertelt in het kort waarom dit nummer zo belangrijk voor hem is. Aan het einde van het interview komt selectie voor de Popronde ter sprake. Waar was KY. toen hij hoorde dat hij geselecteerd was?

kay.JPG

Het bezoek aan Podium 107.1
Het optreden van KY. op 6 juni 2020 was het eerste optreden in Podium 107.1 sinds de Corona-crisis. KY. kon komen spelen, mits de eisen van de RIVM en de NLPO nageleefd werden in de studio. Deze voorwaarden stonden een prettig bezoek niet in de weg. Tijdens het optreden speelde KY. de nummers ‘Seaside’, ‘This lonely night’ en ‘Long day’. De verhalen achter de nummers maakten indruk op de aanwezigen in de studio. Na het optreden kwamen er positieve reacties binnen. Eén luisteraar mailde: ‘Toffe gast, die Kay!’. Een andere luisteraar schreef: ‘Ik hoop dat Kay voor de Popronde naar Woerden komt, want dan kom ik luisteren! Mooie luisterliedjes, lekkere stem, sympathieke jongen!’  Na de uitzending vertrok KY. naar Haarlem, waar hij voor het eerst sinds lange tijd weer voor publiek zou staan. Hij schreef zelf in het gastenboek: ‘Het eerste optreden na Corona! Wat een eer! Het was echt even wennen, maar wat was het tof. Hopelijk tot snel!’.

Meer informatie over KY. kun je vinden op Facebook en Instagram (@KY.musicpage). De informatie op deze pagina is afkomstig uit de 528e uitzending van Podium 107.1 op  zaterdag 6 juni 2020. Techniek was in handen van Patrick Schalkwijk. De foto links is gemaakt door Dave Hammelburg.

logorpl.jpg