Kimmy June
Kimmy June is in 1994 geboren als Kim van der Gouw in Waalwijk. Op haar vierde ontdekte ze het eerste album van Ilse DeLange. Vanaf dat moment is haar liefde voor countrymuziek en het zingen en spelen van countrysongs een voldongen feit. Het jonge meisje en de gitaar waren onafscheidelijk. Op twaalfjarige leeftijd is Kim samen met haar ouders naar Oostenrijk geëmigreerd en heeft daar zeven jaar gewoond. In Oostenrijk heeft ze het gitaarspelen verder uitgebouwd. Snel volgde een reeks eigen songs waarbij zij zichzelf begeleidt. 

Op haar zeventiende deed ze mee aan de Duitse talentenshow “Deutschland sucht den Superstar” en roerde de jury tot tranen. De songs van Kimmy June hebben een sound en frasering die on-Nederlands is en sluit naadloos aan bij de sound die we kennen uit Nashville, de bakermat van de countrymuziek.

In 2013 verhuisde ze terug naar Nederland en begon de lerarenopleiding Duits terwijl ze zich doorontwikkelde als componiste en zangeres. Deze singer-songwriter ademt muziek en daarom zal muziek altijd het hoofddoel zijn in het leven van Kimmy June.

In de herfst van 2019 stond zij in het voorprogramma van The BlueBirds in Paradiso Noord. Naast het creëren van eigen muziek verzorgd Kimmy June optredens op verschillende evenementen zoals bruiloften, diners en festivals. Geïnspireerd door haar idolen Miranda Lambert, Carrie Underwood, Ilse DeLange, Dolly Parton en The Chicks, werkt Kim samen met andere singer-songwriters aan haar eerste EP met volledig eigen werk en aan haar verdere carrière. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Kim bracht op zaterdag 20 november 2021 voor het eerst een bezoek aan Podium 107.1. In het interview werd o.a. gesproken over haar jeugd in Oostenrijk, over de voorprogramma's die ze verzorgde voor The Bluebirds en over een bijzonder songwriterkamp waarop ze één van haar singles schreef. Beluister het interview én de drie LIVE nummers hieronder terug!

KIMMYJUNE1 500.jpg

Meer Kimmy June?
- Volg haar op Facebook en Instagram via @kimmyjunemusic;

- Zet haar website www.kimmyjune.com in je favorieten;

- Check de clips van Kimmy June op YouTube via Kimmy June!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl