Kiki Schippers
Kiki Schippers (1988) is cabaretier en tourt door het land met voorstellingen en aanstekelijke bijdrages in de media. Naast haar theaterwerk heeft ze een wekelijkse column in het AD, maakt ze satire voor het radioprogramma 'Spijkers met Koppen', is ze te horen in de 3FM comedypodcast 'Too Soon' en maakte ze op YouTube de interviewserie 'Kiki's Kloosterquarantaine'. Binnenkort gaat ze in première met haar derde avondvullende solovoorstelling 'Meer'. Kiki werd geboren in Nijmegen, groeide op in Woerden en studeerde na omwegen via verschillende toneelscholen, een studie filosofie en een stage in Argentinië af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Na een plek in de finale van het Leids Cabaret Festival en de Vlaamse Nekka-wedstrijd won ze eind 2014 de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs bij Camaretten en sloot ze zich aan bij een Vlaams en een Nederlands impressariaat. (Voor meer informatie, check www.kikischippers.nl). 

kikischippers.jpg

Het interview met Kiki Schippers
Beluister links het interview, dat programmamaker Maarten Verduijn op 31 oktober 2020 had met Kiki. Aan het begin van het interview grijpt Maarten terug naar het jaar 2005, waarin hij samen met Kiki een aantal uitzendingen maakte voor RPL. Maarten bleef hangen bij de omroep, terwijl Kiki al snel het grote podium opzocht. Maarten confronteert haar geheel onverwachts met een audio-opname van die tijd!
Het grootste deel van het interview gaat over Kiki's jeugd in Woerden, de 'coronaproof'-optredens die ze in 2020 heeft gegeven en de nieuwe voorstelling 'Meer'. Ook tijdens het gesprek is Kiki's humor aanwezig, vooral als haar gevraagd wordt hoe ze bij 'Spijkers met Koppen' terecht gekomen is. Aan het einde van het gespreek spreekt ze haar wensen uit voor het jaar 2021. 

Bovenste foto: Annemieke van der Togt - onderste foto: Jaap Reedijk.
Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.