top of page

Kay Geurts en de Hoofdact

‘Als je het niet krijgt, dan moet je het nemen’. Dat lijkt het motto te zijn geweest van Kay Geurts in zijn zoektocht naar een band. Zelf schreef hij al jaren muziek als singer-songwriter, maar om de muziek hogerop te brengen had hij meer zielen nodig. Dit kon hij simpelweg niet alleen.

Het zal geen toeval zijn geweest dat Kay in deze tijd Laurens Reumers ontmoette. Laurens was bassist actief in meerdere bands in en buiten Nijmegen. De samenwerking rondom het opnemen van liedjes van Kay, die toen nog als soloartiest speelde. Hoewel dit aardig verliep, werden de opnames in Laurens’ veel te kleine thuisstudio (hijzelf noemde het “knus”) abrupt afgebroken doordat Laurens naar het andere eind van het land verhuisde. Hiermee leek de samenwerking vroegtijdig ten einde. Desondanks bleven Kay en Laurens contact houden. Een dialoog op afstand die geleidelijk veranderde in een samenwerking. De twee begonnen muziek te schrijven en al snel volgden de eerste optredens in onder andere Luxor Live en Merleyn.

Het geluid van de band is echter zeker niet compleet zonder toevoeging van drums. In de zomer van 2021 sloot drummer Nick Veenman aan bij de band, na het vertrek van vorige drummer Lars Jaensson. De drie samen zijn sindsdien bezig met het schrijven, uitwerken en vertonen van hun eigen muziek. Muziek die kan doen denken aan bijvoorbeeld AnnenMayKantereit of De Dijk, maar altijd vooral klinkt als Kay Geurts en de Hoofdact. 
 

KGH 3 - 500.jpg

Meer Kay Geurts en de Hoofdact?
Volg de band op Facebook via @kaygeurtsendehoofdact en zet de website www.kaygeurtsendehoofdact.nl in je favorieten!

KGH 1 - 500.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
Kay Geurts en de Hoofdact brachten een bezoek aan Podium 107.1 op zaterdag 2 juli 2022. De band speelde vier nieuwe Nederlandstalige nummers en frontman Kay vertelde uitgebreid over de dingen die de band de afgelopen jaren heeft meegemaakt. De plannen voor de eerste band-EP worden uitgebreid uit de doeken gedaan! Tijdens de uitzending gebeurde er iets bijzonders: dichter Annemijn Storm (die op op 2 juli te gast was) ging de uitdaging aan om ter plekke een gedicht te schrijven over Kay Geurts en de Hoofdact. Het item met haar én het resultaat van haar uitdaging is terug te vinden op de pagina van Annemijn Storm die je hier kunt bekijken!
Beluister de items van de band zelf hieronder terug!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page