top of page

Könst
In 2020 gaan de vrienden Cees de Gelder en Joost Könst een serieuze muzikale samenwerking aan. Eerst nog als project, maar als de eerste composities zijn ontstaan stijgt het enthousiasme en besluiten ze een band te vormen. De manier waarop Joost zijn geluid inkleurt geeft Cees de mogelijkheid zijn manier van zingen verder te ontwikkelen. Compositorisch vindt een mooie evolutie plaats. Eerder filmisch dan pop of rock. Het geluid ligt in de buurt van Bears’ Den en Haevn.  In 2014 hebben deze vrienden al 3 nummers opgenomen.  Hierna gaan ze muzikaal hun eigen weg maar de vriendschap blijft bestaan.De Corona Pandemie bood de kans om 6 nummers op te nemen. Rob Könst (Muziekcentrum The Box in Katwijk) produceert deze nummers en voegt zijn muzikale interpretatie toe. Dit geeft hen de uitdaging om deze meer georkestreerde nummers te vertalen naar 2 personen. Door gebruik te maken van elektronica en effecten, maar ook visueel materiaal, krijgen de nummers een extra dimensie. Hierdoor zijn de optredens sferisch te noemen.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 10 september 2022 maakte Podium 107.1 een vier uur durende uitzending, waarin teruggeblikt werd op het Akoestival (een festival dat twee weken daarvoor plaatsvond in het Woerdense Westdampark). Omdat Könst één van de optredende acts was, kwam de band ook LIVE spelen in Podium 107.1. Ze speelden drie nummers en ze werden uitgebreid geïnterviewd. In het gesprek vertelden ze over hun vriendschap, over hun recente EP en over hun toekomstplannen. Uiteraard kan een terugblik op het Akoestival uit hun mond niet ontbreken! Beluister het item hieronder terug. 

Konst 1 - 500.jpg

Meer Könst?
De EP 'Home' van Könst is te vinden op Spotify!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page