Juan Juan
Juan Juan is geïnspireerd door de Amerika's. Simpele drums, koele baslijnen, sprankelende gitaren, pedal steel en orgel. Juan Juan heeft in het verleden met uiteenlopende muziekstijlen geëxperimenteerd, maar in de muziek van zijn huidige project zijn sferen van Devendra Banhart en Velvet Underground te herkennen. Hij leerde zijn vriendin (die inmiddels deel uitmaakt van zijn band) drummen op songs die hoppen tussen simpele akkoorden en Spaans gezongen multi-ritmische ballads. Dit najaar wordt de debuutplaat 'New Mexico' verwacht, waarvan de single 'Life is short' en voorloper is. Het album is opgenomen op een 4-track cassetterecorder. De single kreeg positieve reacties van o.a. Pinguin Radio. Juan Juan is geselecteerd voor de Popronde, die begin 2021 van start zal gaan. 

Het item met Juan Juan
Beluister hierboven het item met Juan Juan, inclusief de drie LIVE nummers. Aan het begin van het interview blikt Juan Juan terug op zijn jeugd in de omgeving van Woerden. Heeft hij hier een leuke tijd gehad? Vervolgens vertelt hij over de verschillende muziekstijlen waar hij mee geëxperimenteerd heeft. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de single 'Life is short' en aan de komende debuutplaat. Waarom koos Juan Juan ervoor om de plaat op een 4-track cassetterecorder op te nemen? Aan het einde komt de Popronde ter sprake. Als hij het zelf voor het zeggen zou hebben, in welke drie plaatsen zou hij dan willen spelen voor de Popronde? Aan het einde vertelt Juan Juan wat er nog op zijn muzikale bucketlist staat. Beluister het fragment om zijn verrassende keuze te horen! 
(Juan Juan is actief met zijn eigen band, maar in deze uitzending was hij solo te gast.)

JJ7.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
In de zomer van 2020 werd in Podium 107.1 wekelijks aandacht besteed aan artiesten die zijn geselecteerd voor de Popronde. Juan Juan behoorde tot één van de artiesten die op de lijst met geselecteerde artiesten terecht was gekomen. Hij bezocht de RPL studio's op een warme dag in de zomervakantie. De omgeving was niet geheel onbekend voor hem: Juan Juan bleek te zijn opgegroeid in Zegveld en in zijn jeugd ging hij in Woerden naar school. Een luisteraar reageerde hier tijdens de uitzending op en hij vroeg of Juan Juan in het verleden  ook weleens in Woerden opgetreden had, Dit bleek het geval te zijn: alle grote Woerdense podia bleek hij al eens betreden te hebben! Na het optreden in Podium 107.1 schreef hij lovende woorden in het gastenboek: 'Dat was leuk, back to my roots! Dank voor de profi-benadering tijdens de uitzending. Tot de Popronde!'

Juan Juan was te gast in aflevering 536 van Podium 107.1, uitgezonden op zaterdag 1 augustus 2020.

Techniek: Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen;
Foto's: Dave Hammelburg

Meer informatie over Juan Juan is te vinden op de volgende plekken:
- www. juanjuanmusic.com
- Facebook: @juanjuanofficial
- Instagram: juanjuaninstas 

logorpl.jpg