Jordi Martin
De talentvolle singer-songwriter Jordi Martin leefde de afgelopen jaren volgens een typische rock-'n-roll-levensstijl. Hij vloog naar alle delen van de wereld, hij tourde met verschillende artiesten en hij speelde op de grootste podia van de hele wereld (Pinkpop, Mysteryland). Maar eigenlijk gaf dit alles hem niet wat hij zocht. Het een ontmoeting met Ed Sheeran die hem deed realiseren dat hij zijn energie aan het verliezen was en dat hij zich moest gaan concentreren op zijn eigen muziek en songwriting. Hij besloot de pen te pakken en zijn rauwe en oprechte verhalen om te zetten in liedjes. Er ontstonden nummers die uitgroeiden tot krachtige platen. Jordi wordt geïnspireerd door artiesten als John Mayer, Dermot Kennedy en Lewis Capaldi. Hij tilt zijn liedjes naar een hoger niveau tijdens zijn liveshows en hij creëert een diepere band met zijn publiek door zich te concentreren op waar vakmanschap op het podium echt over gaat: zorgen dat mensen zich extatisch en verbonden voelen. Eind 2020 verscheen de eerste single van Jordi Martin met de naam 'Getting to know me'. Er volgden meerdere singles en een EP, met het plan om nog veel meer muziek uit te gaan brengen!

Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn kwam voor het eerst in contact met Jordi Martin tijdens het begin van de Coronacrisis. In een periode waarin live-optredens niet mogelijk waren, besteedde Podium 107.1 aandacht aan Jordi door middel van een interview en het draaien van zijn singles. Ook droeg Jordi bij aan uitzendingen door prachtige studio-opnames van covers aan te leveren. In 2022 kon het niet missen: een bezoek van Jordi Martin aan Podium 107.1 stond eindelijk op het programma. Hij vertelde in de uitzending over zijn muzikale ervaringen van het afgelopen decennium, zoals zijn samenwerking met DJ Sam Feldt. Ook vertelt hij over de verandering die hij doormaakte toen hij voor zijn eigen muziek koos. Beluister het interview en de drie LIVE nummers hieronder terug!

Jordi Martin 1 - 500.jpg

Meer Jordi Martin?

Zet zijn website www.jordimartinmusic.com in je favorieten en volg hem op Facebook (@jordimartinmusic) en Instagram (@thisisjordimartin).

Tijdens het interview in Podium 107.1 vertelde Jordi dat het nummer 'Luka' van Suzanne Vega heel belangrijk voor hem is. Hierboven zie je het nummer in een (akoestische) uitvoering van Jordi Martin!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl