Jordi de Backer
Jordi de Backer neemt je mee op een muzikale en poëtische reis. Waarbij je folk hoort met invloeden van acts als Ben Howard, Big Thief en The National. Waar je soms in een hangmatje ergens aan de Australische kust ligt, koud biertje in je hand, het geluid van de ruisende golven op de achtergrond…. Om vervolgens doodleuk weer met beide benen op regenachtige Eindhovense grond te worden gezet. Want hoewel deze man met zijn stem een zaal compleet stil weet te krijgen, maakt hij tekst-wise niets mooier dan het is. En daar ligt dan ook exact zijn kracht; kwetsbare doch krachtige autobiografische lyrics op akoestische deuntjes om bij weg te dromen. Hij brengt in de zomer van 2021 zijn debuut EP ‘All Who Surround Me’ uit.

Het bezoek aan Podium 107.1
Jordi bracht op 12 juni 2021 een bezoek aan Podium 107.1. Hij speelde tijdens de uitzending vier nummers LIVE. Tijdens het interview vraagt presentator Maarten Verduijn onder andere naar Jordi's tijd aan de Rock City Institute en over het thema 'depressie', dat in zijn recente single een grote rol speelt. Uiteraard komt zijn komende EP ook uitgebreid ter sprake. Beluister het item hieronder terug!

jorind.jpg

Meer Jordi?
Volg hem op Facebook via @jordidebackerofficial en op Instagram via @jordidebacker.

De clip van 'Behind Cell Bars', het nummer waar Jordi in het interview over vertelt. 

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.