Johan en Jeppe
Als je twee jongens in een kamer zet met een computer en een schrift, vervolgens een jaartje alleen laat en dan kijkt wat eruit komt is de kans groot dat de uitkomst lijkt op Johan en Jeppe. Onnodig creatief, nodeloos dansbaar en ergerlijk origineel: de grenzen van de Nederlandse muzikale perceptie worden met elke release verlegd. Het duo noemt zichzelf 'half intellectueel, half volstrekt geschift'. Met hun singles 'Het was een kutjaar', 'Komkommerteen (Augurk)' en 'Dikke bult' hebben ze nummers gemaakt die alleen opvallen door hun doldwaze titels. Johan en Jeppe hopen in 2021 met nieuw materiaal naar buiten te treden. 

Het item met Johan en Jeppe
Op 30 januari had programmamaker Maarten Verduijn een gesprek met Johan en Jeppe. In het interview wordt verteld over de oorspronkelijke kennismaking tussen Johan en Jeppe, het ontstaan van hun bizarre teksten en hun plannen voor de toekomst. Luister het item hieronder terug!

Johan en Jeppe.jpg

Wil je meer te weten komen over Johan en Jeppe? Volg hen op Facebook via @johanenjeppe en via Instagram op @johanenjeppe. Verder is het duo te vinden op Spotify en via www.streamsonic.nl/artist/johan_en_jeppe.

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.