top of page

Joep van Leeuwen
Wat als je met enkele woorden een leven kan veranderen? Dat is wat Joep van Leeuwen wil bereiken met zijn muziek. Hij laat zich inspireren door de vragen die de moderne tijd bij hem oproepen en combineert dat met het klassieke gereedschap van de singer-songwriter. Hij schrijft in het Nederlands, een mooie taal waarin hij zichzelf kan uitdagen zijn gedachten goed te verwoorden, in navolging van zijn voorbeelden Maarten van Roozendaal, Acda & De Munnik, Huub van der Lubbe (De Dijk) en Bram Vermeulen. Zangers en liedjesschrijvers die op een speciale manier iets moois zingen in hun moerstaal, metaforische diepgang combineren met speelsheid en poëzie, zonder dat het onduidelijk wordt. 

Zoals Van Roozendaal met zijn liedjes mensen hun gevoelens liet voelen, zo zet Van Leeuwen mensen aan het denken. Over de wereld, hoe we met elkaar omgaan, of hoe het anders zou kunnen. Kortom: de klassieke opvatting van de singer-songwriter, pardon zanger/liedjesschrijver, maar één die zonder de moderne tijd nooit had kunnen bestaan.

Het bezoek aan Podium 107.1

Joep van Leeuwen bracht op 29 oktober 2022 een bezoek aan Podium 107.1. Tijdens het interview werd teruggeblikt op het afgelopen jaar, waarin Joep zijn laatste album met zijn band uitbracht. Ook komt het verlies van een geliefd bandlid ter sprake. Daarnaast vertelt Joep over veranderingen en over de wijze waarop hij anno 2022 tegen muziek en creativiteit aan kijkt. Hij vertelt ook over zijn boeken. Naast het spelen van drie nummers, leest hij twee verhalen voor. Beluister het interview en het optreden hieronder terug!

Joep van LEeuwen - 500.jpg

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page