top of page

Job den Dulk

Donker en licht dat samenkomt. Woelen en voelen in een koffer vol zielenroerselen, terwijl met elke gitaartoon de zon steeds verder opkomt. Job den Dulk neemt je met zachte zang en intiem gitaarspel mee in de stroom van liefde, levensprocessen en melancholische momenten. Donker & Licht is zijn eerste EP (2021), een akoestische koestering voor de ziel die smacht naar schoonheid. Muziek die meestal klein is in vorm en arrangement, alsof je een oude foto vindt op de zolderkamer en even wegdroomt bij de herinnering. Een inkijkje in intieme sferen, alsof je stiekem door het sleutelgat kijkt. Nadat Job in coronatijd zijn optredens als drummer van Convoi Exceptional grotensdeels verloor, vond hij zichzelf en zijn rust terug door deze nummers op te nemen in zijn huiskamer. De liedjes zijn verrijkt met vioolspel van Moniek de Leeuw en dwarsfluit van Dick Ronteltap. Tekens Aan De Wand kwam als eerste single uit en is ook als live clip opgenomen op de boot van Job. Eind 2022 volgde de release van de single Zachtjes Lokt Het Water, een cover van Ramses Shaffy. Het nummer is verrijkt met pianospel van Sjaak Douma die eerder remixes maakte van San Holo en Nils Frahm. In 2023 zullen meerdere single releases volgen en een debuutalbum.

Het bezoek aan Podium 107.1

Op zaterdag 1 april bracht Job den Dulk een bezoek aan Podium 107.1. Job vertelde over zijn kennismaking met muziek en over de rol die hij speelde in de band Convoi Exceptional. Uiteraard ligt de nadruk op Job's solowerk, zoals zijn debuut-EP en de cover die hij opnam van het nummer 'Zachtjes lokt het water' van Ramses Shaffy. Hij vertelt over de plannen voor een volledig album, dat in de loop van 2023 moet gaan verschijnen. Tenslotte vertelt hij over de sessies die hij organiseert met klankschalen en cacao. Hoe lukt het hem om met deze middelen rust en ontspanning te creëren bij mensen die deelnemen aan die sessies? Beluister het item (inclusief de drie LIVE-nummers hieronder terug!

Meer Job?

Volg hem op Facebook (@jobdendulksolo), Instagram (@jobdendulk) en zet de website www.cacaoenklank.nl in je favorieten!

Het nummer 'Zachtjes lokt het water'. 

JODDENDULK - 500.jpg

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page