Jildou

Jildou Silke Bakker is geboren en opgegroeid in Friesland. Vanaf dat ze een klein meisje was, uitte ze haar gedachten al in de vorm van gedichten en verhaaltjes. Toen ze acht was, ging ze op gitaarles en al snel zette ze haar gedichten op muziek en schreef ze haar eerste liedjes.  Toen Jildou erachter kwam dat ze graag verder wilde met haar liedjes, begon ze met optredens op het podium van de kerk en op school. Op haar zestiende nam ze samen met een vriendin een CD op. Met het duo "Jildou en Bernadette" heeft ze een jaar lang opgetreden in de regio Friesland. Na de middelbare school besloot Jildou zich te concentreren op haar muzikale carrière. Haar muziek kreeg al snel aandacht binnen Christelijk Nederland. In maart 2017 releasde Jildou haar debuut-CD “Openhartig”, opgenomen bij TCC-studios in Veenendaal. De dertien luisterliedjes op dit album zijn geïnspireerd op de verhalen die Jildou om zich heen hoort en ziet en hoe God daar een rol in speelt. Sinds de release van Openhartig is Jildou maandelijks op pad door Nederland om voor optredens op uiteenlopende plekken.

Ongeveer een jaar later, in mei 2018, bracht Jildou haar eerste Single uit. Het lied “Door de straten” gaat over liefde en het verlangen naar een hechte relatie. In september 2018 begon Jildou met de vooropleiding van Compositie en Muziekproducties aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar zij een jaar later werd aangenomen tot de vierjarige Bachelor opleiding. 

In 2019 verscheen Jildou's tweede single ("Together" in opdracht voor jongerenorganisatie "Serve Together"), gevolgd door de derde single "Ik mis je" in het voorjaar van 2020.  

Momenteel concentreert Jildou zich op het schrijven van nieuwe liedjes in de genres Nederlandstalige kleinkunst/pop en Engelstalige country.

Het item met Jildou
Beluister hierboven het hele item met Jildou, inclusief de drie LIVE nummers. Aan het begin van het interview wordt teruggeblikt op Jildou's kindertijd. Vervolgens komt haar debuutplaat ter sprake, evenals de kennismaking met de medewerkers van de studio waar ze de plaat opnam. Meteen bij de eerste ontmoeting kreeg ze vier mannen aan het huilen! Vervolgens vertelt ze over haar singles en over de Crowdfundingactie die momenteel loopt. Tijdens het interview werden er filmopnames gemaakt door Jildou's man Mathias. Zou programmamaker Maarten Verduijn te zien zijn in de volgende vlog van Jildou?

jildoufoto.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
Jildou bracht op zaterdag 3 oktober een bezoek aan Podium 107.1. Ze maakte samen met haar man Mathias de reis van Hoogeveen naar Woerden voor het radio-optreden. Ondanks het beperkte aantal bezoekers in de studio vanwege de Corona-crisis, kwam Jildou in een gezellige sfeer terecht. Het team verontschuldigde zich voor de gekkigheid in de studio, maar Jildou verzekerde dat mensen in Friesland (waar ze oorspronkelijk vandaag komt) net zo gek kunnen doen! Tijdens de uitzending kwamen er positieve reacties via de e-mail en via de social media. Eén luisteraar vroeg zich af of Jildou niet met een band wilde spelen. Een andere luisteraar vroeg zich af of ze weleens een liedje in het Fries heeft geschreven. Na afloop schreef Jildou de volgende woorden in het gastenboek: 'Wat een leuke gezellige middag hier bij jullie in Woerden! Er bedankt voor het interview en voor de kans om ook hier bij jullie een paar van mijn nummers te laten horen.' Bij het afscheid zei ze dat het zeer de moeite waard was geweest om de lange reis van Hoogeveen naar Woerden te maken. Een mooier compliment kon het team van Podium 107.1 niet krijgen!

Het item met Jildou was te horen op zaterdag 3 oktober 

2020. Meer informatie over deze muzikante kun je vinden op Facebook en Instagram. 
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk, Tijmen Gol en Chris van Leeuwen 

logorpl.jpg

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.