J.F. Blackstone

Southern blues-pop met een vleugje folk. J.F. Blackstone staat bekend om zijn percussieve gitaarspel waarin hij country en blues mixt. Als je naar zijn stem en zijn liedjes luistert, word je misschien herinnerd aan J.J. Cale en Tony Joe White. Hoewel zijn unieke geluid in de loop van de tijd evolueerde, bleef Blackstone niet onopgemerkt. Toen zijn single 'Spit That Blues' werd uitgebracht, begonnen radiostations het op te pikken. Kort daarna werd hij uitgenodigd om te verschijnen in nationale televisieshows als "De Wereld Draait Door" en "De Beste Singer Songwriter". Sindsdien toert hij door het land en heeft hij de eer gehad shows te openen voor artiesten als Chef´s Special, Eric Bibb en Cock Robin.

Het bezoek aan Podium 107.1
In verband met de Coronacrisis had Podium 107.1 ruim een half jaar geen live-optredens kunnen faciliteren in de studio. Op zaterdag 24 april was J.F. Blackstone de eerste artiest die na lange tijd weer in de RPL-studio's kon komen optreden. Het interview stond in het teken van de veranderingen die hij het afgelopen jaar heeft doorgemaakt en die samenhangen met zijn naamsverandering. (Voorheen ging hij muzikaal door het leven als Fabian). Verder wordt gesproken aan de nieuwe muzikale plannen. Tenslotte wordt J.F. Blackstone onderworpen aan een legendarische rubriek: de duivelse dilemma's. Item gemist? Beluister het hieronder terug!

fabdave.jpg

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.