Istvan Ouborg
Istvan Ouborg is een singer-songwriter uit Schiedam. Zijn oma komt uit Hongarije, die zijn vader vernoemde naarde eerste keizer van Hongarije, genaamd Istvan. Zijn vader gaf die naam weer aan hem door.
Istvan heeft zijn hele leven al een passie voor muziek. Op jonge leeftijd zei hij als dat hij muzikant wilde worden. In zijn puberjaren speelde hij voor het eerst in een band. Ook begon hij eigen nummers te schrijven, waarbij hij geïnspireerd werd door de shows van MTV Unplugged en door de 2 Metersessies van Jan Douwe Kroeske. Met zijn powertrio speelde Istvan eigen nummers, maar ook covers van Radiohead, Paul Weller en Smashing Pumpkins.
Istvan langstlopende project is het akoestische duo MAIS. Samen met contrabassies Maurits Malherbe treedt hij op in Nederland, België en Duitsland op privé-feesten en evenementen. Soms sluit percussioniste Anouk Verdonk zich bij hen aan. Verder is Istvan actief bij de formatie SAXIST en is hij onderdeel van het duo ‘Ouborg en de Reus’. Tenslotte profileert Istvan zich steeds meer als muziekdocent.
Jarenlang trad Istvan op onder de naam ‘Stain’, maar in januari 2022 besloot hij onder zijn eigen naam op te treden. Tijdens de Coronacrisis kon Istvan niet meer optreden, maar sprak hij wel zijn creativiteit aan. Hij begon weer met het schrijven van eigen nummers, waarna in het voorjaar van 2022 de single ‘Knopen’ verscheen. Istvan verwacht binnenkort met meer eigen werk naar buiten te komen!

Het bezoek aan Podium 107.1
Istvan had onder de naam 'Stain' al eens eerder een bezoek aan Podium 107.1 gebracht. Op zaterdag 23 april 2022 kwam hij voor het eerst spelen onder zijn eigen naam, Istvan Ouborg. Uiteraard speelde hij zijn gloednieuwe single 'Knopen'. Tijdens het interview vertelt hij uitgebreid wat het verhaal achter dat nummer is. Naast 'Knopen' speelde Istvan twee covers. In het interview doet hij meer uit de doeken over zijn toekomstplannen. Beluister het item met Istvan hieronder terug!

Istvan 1.jpg

Meer Istvan?
- Zet zijn website www.stain-music.nl in je favorieten;
- Volg hem op Instagram via stain_music_nl;

- Volg hem op Facebook via @staingoodmusic.

De clip van de single 'Knopen' (die tijdens het interview uitgebreid besproken werd) is te vinden op YouTube. 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl