HerbieBlues & Willie B.
Al 30 jaar speelt Herbie mondharmonica. Als muzikant speelde hij o.a. in High Temperature en The Blues Kings. Geïnspireerd door o.a. Louis Jordan en Sonny Terry, speelt en zingt Herbie zijn eigen originele versie van de Blues. In 2013 was hij de winnaar van de Dutch Blues Challenge en vertegenwoordigde hij Nederland bij de International Blues Challenge in Memphis. Zijn muziek laat zich het beste kenmerken als New Old Stock Blues. Als Herbieblues (Harmonica one-man band) trekt hij door het hele land maar treedt hij ook op als duo samen met Willie B. Willie B. staat al jarenlang garant voor kwaliteitsblues uit de jaren ’30,’40 en ‘50. Hij begeleidt zijn eigen soulvolle zang met een unieke fingerpicking-stijl waarbij groove en solo’s centraal staan. Zelfs als hij op zijn one-string gitaar speelt krijgt hij menigeen aan het dansen. Zijn repertoire bevat nummers van o.a. Muddy Waters, Lightnin’ Hopkins, maar ook Tom Waits en eigen nummers. In het verleden heeft hij het podium gedeeld met artiesten als Kenny Neal,Long John Baldry, Monti Amundsen en Gene Taylor. In 2019 waren Willie en Herbie de winnaars van het NK straatmuzikanten.

HBWB 3.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
Herbie en Willie brachten een bezoek aan de speciale 'Streetlife Edition' van Podium 107.1, waarin straatmuzikanten centraal stonden. Herbie reisde vanuit Veendam om in Woerden te kunnen spelen, terwijl Willie rechtstreeks vanuit zijn huidige woonplaats Wageningen kwam. Het duo speelde maar liefst vijf nummers live, waarbij de muzikaliteit en het enthousiasme er vanaf spatte! Er was sprake van een leuke humoristische chemie tussen Herbie en Willie, die ogenschijnlijk altijd voldoende met elkaar te bespreken hebben! Na hun optreden trok het duo gezamenlijk de stad in om te beoordelen of Woerden écht een horecastad is. Achteraf prezen ze het team van Podium 107.1 in het gastenboek om hun goede sfeer, de goede presentatie en de gezellige ontvangst. 

Het item met HerbieBlues & Willie B was te horen op zaterdag 26 september 2020. Meer informatie over deze muzikanten kun je vinden op de site www.herbieblues.nl en op Facebook.
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Patrick Schalkwijk, Tijmen Gol en Chris van Leeuwen

Het item met HerbieBlues & Willie B.
Beluister hierboven het interview met HerbieBlues en Willie B, inclusief de vijf LIVE nummers. Het item start met een korte introductie die in het eerste uur is uitgezonden, gevolgd door het uitgebreidere item uit het tweede uur. Zowel Herbie als Willie vertellen in het interview over hun muzikale achtergrond. Hun gezamenlijke succes tijdens het Nederlands Kampioenschap Straatmuzikanten komt ter sprake, evenals hun individuele successen. Ook wordt besproken welke impact de Corona-crisis heeft gehad op straatmuzikanten. Aan het einde vertellen zowel Herbie als Willie wat hun dromen zijn voor de toekomst. Valt er met zoveel succes nog wel wat te wensen over?

logorpl.jpg

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.