top of page

Henk Wilmans
Henk Wilmans, opgericht in 2011, is de enige Nederlandstalige countryband van Nederland. Het is overigens ook de enige band die via Linkedin bij elkaar is gekomen. Henk speelt 'hertaalde' nummers van grote countryhits van countrysterren als Dolly Parton (Jolene - Jan-Jaap) en Johnny Cash (Folsom Prison Blues = Bijlmerbajes Blues), maar ook eigen nummers. Henk bestaat uit vier zeer ervaren muzikanten, die perfect op elkaar zijn ingespeeld. Het zijn Maarten Kuipers, Hans Abbink, Godfried Bogaard en Johan Nebbeling.

 

Het bezoek aan Podium 107.1
Henk Wilmans bracht op 25 maart 2023 een bezoek aan Podium 107.1. Tijdens het interview vertelde de band hoe ze elkaar gevonden hebben en hoe hun eerste liedjes ontstaan zijn. Ook wordt teruggeblikt op de afgelopen twaalf jaar en wordt de vraag gesteld hoe de mannen ervoor hebben gezorgd dat het leuk bleef om samen muziek te maken. Bijzondere optredens komen ter sprake, zoals een optreden in 2020 in de gevangenis. Uiteraard speelde de band drie LIVE nummers in de studio in de studio! Beluister het item hieronder terug. 

Henk Wilmans - 500.jpg

Meer Henk Wilmans?
Volg de band op Facebook (@henkwilmans) en Instagram (@henkwilmans). Zet de website www.henkwilmans.nl in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page