Gewoon Fem
In haar kinder- en tiener tijd was Femke Poppe altijd bezig met muziek. Zingen, liedjes schrijven, gitaar spelen, dansen, optredentjes voor familieleden; er bestond niets mooiers! Maar na een afwijzing voor de Rock Academy in Tilburg (op haar 18e) begroef ze per direct al haar muzikale dromen in de overtuiging; “ik ben niet goed genoeg”.

Ze studeerde theologie en docent levensbeschouwing en werkte jaren als jeugdwerker en coach voor jeugdwerkers. Tot ze besefte dat haar werk – hoe mooi ook – haar bij lange na niet het zielsgeluk bracht dat ze als kind en tiener had ervaren wanneer ze muziek maakte. De dromen die ze had begraven begonnen zich aan haar op te dringen… ze kon niet anders dan ze nog één keer een serieuze kans geven.

Dat begon in 2018 met een geslaagd optredentje voor familie en vrienden, waarbij ze zelf geschreven liedjes ten gehore bracht. Daarna werkte ze wat liedjes uit met een professionele singer/songwriter, behaalde ze de finale van een lokale talentenjacht én nam ze deel aan een singer-songwriter camp in Spanje. Toen deed de kans zich voor om onder deskundige begeleiding van Linda Wagenmakers (o.a. musicalactrice en vocal coach) een eigen persoonlijke theatervoorstelling te ontwikkelen. Een kans die ze met beide handen aangreep! Ze zegde haar coachbaan op en werkte negen maanden lang vol overgave aan ‘Gewoon Fem’; een voorstelling vol persoonlijke verhalen en zelfgeschreven liedjes. Ze stond er in juli van 2020 mee in Theater het Junushoff (Wageningen).

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 29 mei bracht Femke een bezoek aan Podium 107.1. Haar gitarist Marco Veenstra (die opgegroeid is in Woerden) kwam met haar mee. Programmamaker Maarten Verduijn sprak met Femke over haar recente carrièreswitch, de lessen die ze geleerd heeft van Linda Wagenmakers en de training in Spanje en over haar theatervoorstelling. Femke speelde vier nummers LIVE. Beluister het item hieronder terug!

Femke 1.jpg

Meer Gewoon Fem?
Volg Femke op Facebook (@gewoonfem) en zet haar website www.gewoonfem.nl in je favorieten!

Femke 2.jpg

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.