Geoff Wyld
In de songs van Geoff Wyld weerklinkt de grillige natuur van het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Soms adembenemend als een groep bloesemende kersenbomen in de zon, waarover iets later uit het niets een stormachtige wind op steekt. Indie psychedelica geschept door catchy gitaar melodieën, lome maar energieke bas lijnen en heavy beats worden op hun mooist gebroken. Met flink wat shows en een aantal puike single releases wist Geoff Wyld ook buiten het Limburgse al behoorlijk wat aandacht op zich te vestigen. Met draaibeurten op 3FM, een uitverkiezing tot Annemieke’s A-Plaat op NPO2 en plaatsing op verschillende playlists op Spotify. Het verhaal van Geoff Wyld begint als een middelbare scholier al zijn moed verzameld heeft en met een bos bloemen in de hand aanbelt bij zijn beoogde lief. Niet de schoonheid in kwestie doet de deur open, maar haar jongere broer. Uit deze toevallige ontmoeting ontstaat een jarenlange vriendschap die nog eens verstevigd wordt als ze besluiten om samen muziek te gaan maken. Vanaf het begin is voor beide jonge mannen duidelijk dat ze willen komen tot een eigen originele sound. Bij het schrijven van de songs voor Geoff Wyld is dit een van de belangrijkste drijfveren.

Geoff Wyld - Pers foto 3 (002).jpg

Het item met Geoff Wyld

Op 3 april 2021 sprak programmamaker Maarten Verduijn met bandlid Teun Wolfs. Het interview wordt afgetrapt met een belangrijke vraag: wat is nou het verhaal achter die bos bloemen waarmee het verhaal van Geoff Wyld van start ging? Vervolgens worden een aantal hoogte- en dieptepunten uit het bestaan van de band langsgelopen. Beluister het interview via de Soundcloudplayer links op deze pagina! 

Meer Geoff Wyld?
Volg de band op Facebook en Instagram via @geoffwyld!

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.