Geertjan Aleven
Natuurliefhebbers en reizigers op het innerlijke pad zouden zich aangetrokken kunnen voelen tot de muziek van Geertjan Aleven. Dit pad en de schoonheid van de natuur zijn de voornaamste inspiratiebronnen voor zijn muziek. Dat en de liefde voor liedjes natuurlijk! Songwriting gaat voor hen over het scheppen van schoonheid, zowel in woorden, als in melodie. In 2016 kwam zijn CD 'Little boy, free man’ uit. Op het album staan 10 songs, vooral akoestische, folky singer songwriter muziek, maar er staat ook rock muziek op de CD. Verschillende nummers hebben naast de akoestische gitaar een mooie instrumentatie, zoals een lap steel, mellotron en nog veel meer. Op 27 augustus is er een nieuwe single van Geertjan verschenen. Die single heet Seabird. Hij noemt het nummer een 'eco song'. De natuur, het verlies ervan en hoe we meer natuur terug kunnen krijgen is iets waar Geertjan over nadenkt en dit onderwerp komt meer en meer terug in zijn muziek. Over dit onderwerp heeft hij een kleinkunstvoorstelling gemaakt met de titel 'When the trees called the rain'. Geertjan ziet het als zijn missie om bij te dragen aan het vergroten van het maatschappelijke bewustzijn, in aanvulling op de westerse, economische, technologische insteek, zodat we een gezondere, meer gebalanceerde samenleving kunnen scheppen, die functioneert in harmonie met de natuur. 

Meer Geertjan?
Ga naar www.geertjanalevenmusic.com om zijn website te bezoeken!

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 4 september 2021 zou Geertjan een optreden geven op het Woerdense Akoestival. Er stond een intiem optreden gepland op een bootje, dat op de Woerdense singel zou varen. Helaas werd het festival afgezegd vanwege de geldende Coronamaatregelen. Om het Akoestival toch aandacht te geven, besloot programmamaker Maarten Verduijn om een aantal artiesten te laten spelen in Podium 107.1 die eigenlijk op het Akoestival zouden staan. Geertjan was hier één van.
Tijdens het interview vertelde hij uitgebreid over zijn nieuwe single 'Seabird'. Zijn dochter had het prachtige artwork voor dit nummer getekend. Wat inspireerde haar om dit te doen? Verder vertelt Geertjan over zijn andere muzikale activiteiten en zijn missie: het creeëren van een betere samenleving die in harmonie is met de natuur. Beluister het interview én de drie live-nummers hieronder terug!

Podium 107.1 is een magazine op RPL Woerden waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland. 

Geertjan1.jpg