Frank Blueka

Frank Blueka's muziek is te typeren als soulvol, met invloeden uit moderne rock, blues, folk en Ierse invloeden. Sinds Frank internationaal zijn eigen weg gaat heeft zijn carrière een verrassende wending gekregen. Wereldwijd worden songs van zijn albums Acoustic Avenue, Room88 en Harvest Waits gestreamd. Nieuwe singles als 'Seven Years' en 'My Bird' trekken veel bezoekers op YouTube en op Instagram bouwt Frank aan een trouwe club volgers. Zijn vakmanschap valt op, maar ook zijn liefde voor het songschrijven. Frank Blueka laat zich inspireren door songwriters als David Gray, Lady Gaga en Tom Waits, maar ook door songwriters uit Uruguay en Argentinië als Jorge Drexler en de artistieke Juana Molina.

Het item met Frank Blueka
Op 27 maart 2021 had programmamaker Maarten Verduijn een gesprek met Frank. Directe aanleiding was het verschijnen van de bijzondere cover van het Lady Gaga-nummer 'Always remember us this way'. Los van de release van dit nummer werd in het interview een aantal andere recente hoogtepunten aangestipt. Frank is geen onbekende voor Podium 107.1: in 2012 gaf hij al eens een optreden in de studio's van RPL. Check hieronder het interview!

Frank Blueka.jpg

Meer Frank?
Zet de website www.frankblueka.com in je favorieten en volg hem om Instagram!

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.