Francis & Bacon
Francis & Bacon (bestaande uit Guiot Duermeijer en Yvonne Verweij) is toch zeker wel één van de leukste indie-folk duo's van Utrecht. Al ruim tien jaar spelen ze covers en eigen werk, geïnspireerd door helden uit het genre als Bright Eyes, Phoebe Bridgers en the Civil Wars, maar dan met de lo-fi charmes van The Moldy Peaches. De liedjes zijn tweestemmig, de snaarinstrumenten gestemd en de bestemming: Folky-town, population 2.

Het bezoek aan Podium 107.1
Guiot en Yvonne brachten op 2 oktober 2021 een bezoek aan Podium 107.1. Ze speelden vier nummers LIVE waarbij hun meerstemmigheid goed naar voren kwam. In het interview wordt teruggeblikt op de tien jaar waarin het duo samen muziek gemaakt heeft. Wat zijn de leukste dingen die ze samen hebben gedaan en welke momenten zouden ze zo snel mogelijk willen vergeten? Ook wordt teruggeblikt op de Coronatijd, waarin Guiot en Yvonne samen een bijzondere cover online plaatsten. Heeft Corona bijgedragen aan een nieuwe visie van Francis & Bacon op muziek? Verder wordt gepraat over de andere passies die de beide muzikanten hebben naast Francis & Bacon. Luister het interview én de vier LIVE nummers hieronder terug!

Francis & Bacon 1 - wx.jpg

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl