top of page

Fré
FRÉheeft idealen: ze maakt zich zorgen over de toekomst van de planeet en komt op voor gelijkerechten. Daar maakt ze zich in haar dagelijks leven sterk voor, en dat hoor je logischerwijs ookterug in haar muziek. FRÉ is een moderne liedjesschrijver die tegen de popmuziek aanschuurtzoals muzikale inspiratiebronnen Billie Eilish, Taylor Swift en Bon Iver.In 2022 heeft FRÉ de Nederlandse afdeling van Music Declares Emergency opgezet, eeninternationale duurzaamheidsbeweging waar oa Arcade Fire, Bon Iver en Billie Eilish zich bijhebben aangesloten. Het afgelopen jaar hostte ze panels over MDE op onder meer No Man'sLand, ADE en ESNS en besteedde ook de Popronde er aandacht aan op hun Eindfeest.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 15 juli 2023 bracht Fré een bezoek aan Podium 107.1. Ze gaf een solo-optreden en door middel van een kleine tijdreis werd teruggeblikt op haar muzikale ontwikkeling. Er werd  stilgestaan bij eerdere projecten, zoals de indrukwekkende plaat "We Rise when we lift each other up" maar Fré vertelt ook over haar nieuwe plaat die ze eind september presenteert in Arnhem. Ook vertelt ze over haar eigen klimaatorganisatie en over haar motivatie om actief te zijn op het gebied van het klimaat. Beluister het interview - inclusief de drie LIVE-nummers - hieronder terug!

Meer Fré?
Zet haar website www.fremusic.de in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

Fre 500.jpg
bottom of page