top of page

Forre Sterra
Met hun energieke gitaarpop vol beatlesque melodieën, scherp uitgedachte hooks en verhalende teksten geeft Forre Sterra een frisse draai aan de Britpop sound van bands als Supergrass en the Kinks. De groep wordt in 2019 opgericht rond de broers Milan en Lennert Klaui. Die zomer nemen de twee in de opnamestudio van de Rockacademie zelf hun debuutplaat Aliens In A Digital World op. Het album, dat in mei 2020 verschijnt en over thema’s als eenzaamheid en verlies verhaalt, sluit onverwachts aan op dat rampjaar. Zowel Beatlesque pop, verstilde folk als progressieve songs komen voorbij. In het verloop van 2020 wordt bassist en jeugdvriend Mike Huijbregts aan de line up toegevoegd. Met de release van single “For You” in mei 2021 luidt de band een nieuwe start in: zomers, fris en energiek. Shows in Poppodium Volt en het voorprogramma van Voltage volgen. Ook op de radio blijven ze niet onopgemerkt: single “Mary Jane” primeurt op Omroep Brabant en de mannen zijn te gast bij radioprogramma Alternaief op DMG Deurne, waar zij als co-hosts een hele uitzending wijden aan eigen muziek en inspiratiebronnen. 

In Februari 2022 wordt het tweede album Life In A Fish Bowl uitgebracht. Elementen die aanwezig waren in Aliens komen nu volledig tot zijn recht: met toetsen, strijkers en zelfs een Gregoriaans koor wordt de typische britpop sound verder ingekleurd. Het album beleeft dicht bij huis zijn vuurdoop wanneer deze in een goed gevulde Cacaofabriek integraal wordt gespeeld. 

Inmiddels werkt de band hard aan nieuwe muziek. In maart 2023 gaan ze de studio in met producer Martijn Groeneveld (oa Blaudzun, Bertolf, John Coffey) om hun derde album Drifters op te nemen, waarvoor een succesvolle crowdfundingactie werd opgezet. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 18 maart 2023 bracht de band Forre Sterra voor het eerst een bezoek aan Podium 107.1. Da bandleden stellen zichzelf voor aan het publiek - en bandlid Mike vertelt hoe het is om met twee broers samen te werken. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de keuze van de bandnaam 'Forre Sterra' en bij de twee albums die de band heeft gemaakt. De bandleden worden geconfronteerd met een fragment uit het verleden, waarbij ze als opdracht een onverwachte cover moesten spelen. Verder wordt uitgebreid naar de toekomst gekeken. Wanneer komt er een nieuwe plaat en welke plannen zijn er nog meer? Beluister het interview en de drie LIVE nummers hieronder terug!

FORRE 1 - 500.jpg

Meer Forre Sterra?
Volg de band op Facebook (@forresterrasfficial), Instagram (@forresterraofficial) en zet de website www.forresterraofficial.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page