Feitenfabriek
Feitenfabriek is het geesteskind van Casper Broekaart en ontstaan uit zijn liefde voor muziek, filosofie en proza. Zelfonderzoek, vervreemding, geloof in maakbaarheid en ongeloof in maatschappelijke trends hebben geleid tot een eigen genre: Burn-out pop. Nederlandstalig, melancholisch, hoopvol met een donker randje. Muziek over verandering, twijfel, liefde en ambitie. Misschien een serum tegen nihilisme en de redding waar we naar op zoek zijn, maar waarschijnlijk niet.
In 2020 werd Feitenfabriek geselecteerd voor de Popronde. In 2020 bracht hij een EP uit, gevolgd door een aantal singles waarvan 'Oh nee, niet nu' (2021) de meest recente is.  
Casper Broekaart was voor Feitenfabriek actief bij een groot aantal andere projecten. Zo trad hij solo op onder de naam Casper Adrien, was hij onderdeel van het community art collectief 'Knalland' en was hij bassist van 'Amber Arcades'. 

Het item bij Podium 107.1
Op zaterdag 3 juli bracht Feitenfabriek een bezoek aan Podium 107.1. Er wordt in het interview ingegaan op eerdere projecten, op de selectie voor de Popronde en op de recente EP. Hij speelde drie eigen nummers, aangevuld met een bijzondere cover. Beluister het item terug om te horen welk nummer hij hiervoor gekozen heeft!

ff1.jpg

Meer Feitenfabriek?
Volg hem op Facebook via @feitenfabriek en op Instagram via @feitenfabriekmuziek. Zet de website www.feitenfabriek.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.