Eyes of Ruby

Doe je ogen dicht, haal diep adem en bekijk de wereld door 'Eyes of Ruby'. Ze nemen je mee langs de Italiaanse kust, de Nederlandse herfststormen en vergeten dromen. Mooie, pure, lieve liedjes. Met slechts een gitaar, piano en een prachtige stem brengen ze het publiek tot stilzwijgen. Eyes of Ruby timmert flink aan de weg. De afgelopen twee jaar speelde het Nederlands/Italiaanse singersongwriterduo regelmatig op verschillende podia zoals TivoliVredenburg, dBs en een terrasconcert bij Grand Hotel Karel V. Eind 2020 brachten  ze hun EP About the Stars uit. Deze is goed ontvangen met onder meer een nummer 1-positie in de wekelijkse radioshow van Pinguin Radio. Eyes of Ruby bestaat uit Ilia Timpanaro (zang/piano) en Lindy Janssen (gitaar). 

Het bezoek aan Podium 107.1
Ilia en Lindy van Eyes of Ruby brachten op zaterdag 12 februari 2022 een bezoek aan Podium 107.1. Tijdens het interview vertellen de twee dames hoe ze elkaar hebben leren kennen en hoe ze begonnen zijn met het maken van muziek. Ook vertellen ze over hun ervaringen met optreden: ze gaven de afgelopen jaren optredens op bijna alle romantische plekjes in Utrecht. Verder wordt uitgebreid gesproken over de EP 'About the Stars', die vorig jaar is verschenen. Programmamaker Maarten Verduijn praat aan het einde van het interview nog even in het Engels met zangeres Ilia, die oorspronkelijk uit Italie komt. Ilia spreekt nog niet zo goed Nederlands. Beluister het interview en de drie LIVE nummers hieronder terug!

Eyes of Ruby 2.jpg

Meer Eyes of Ruby?

Volg het duo op Facebook (@eyesofrubymusic) en Instagram (@eyesofrubymusic)!
Tijdens het interview wordt gesproken over een cover van Demi Levato, die het duo onlangs heeft opgenomen. Deze cover is hier terug te luisteren!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl