Eva Wiselius
Eva Wiselius is een singer-songwiter uit Son en Breugel. In 2007 studeerde Eva af aan het Artez Conservatorium in Arnhem. Al tijdens haar studie specialiseerde ze zich steeds meer in het schrijven van haar eigen teksten en muziek. Vrij snel na haar afstuderen nam ze haar eerste studio-album op met eigen Engelstalige liedjes, genaamd 'Little Pieces Of Me'. Als Singer-Songwriter treedt ze op met haar eigen repertoire, ​dat in eerste instantie bestond uit Engelstalige nummers. Daarbij speelt ze desgewenst ook covers. In 2021 gaat ze voor het eerst de planken op met een volledig Nederlandstalig programma, compleet met band. De voorstelling heeft de naam 'Vastbijten en losgaan'. De liedjes lopen uiteen van 'Kleine Poëzieliedjes' tot 'Nederrock' waardoor een interessant en volledig programma ontstaat, aangevuld met anekdotes en een frisse kijk op de hedendaagse muziek en maatschappij, Natuurlijk is er ook ruimte voor liefdesliedjes. Naast haar eigen muziek is Eva actief als muziekdocente in haar eigen muziekschool 'Music Dock'. 

Het item met Eva
Beluister hierboven het item met Eva, inclusief de drie live-nummers. Eva zong tijdens het optreden de nummers 'De allereerste keer', 'Luisteren' en 'Regen komt na zonneschijn'. Aan het begin van het interview vertelt Eva wat haar oudste muzikale herinnering was. Ze vertelt een leuke anekdote uit haar kindertijd! Vervolgens wordt een kleine reis door Eva's carrière gemaakt, beginnend bij haar tijd op het Conservatorium. Hoe heeft ze haar tijd aan deze opleiding beleefd? Vervolgens wordt gesproken over de impact van de Corona-tijd, de plannen voor het Nederlandstalige theaterprogramma en haar werk voor muziekschool 'Music Dock'. Aan het einde wordt ze geconfronteerd met een moeilijke vraag: wat ziet Eva tot nu toe als het hoogtepunt van haar carrière? 

Eva1.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
Eva bracht op zaterdag 4 juli een bezoek aan de studio van RPL FM. Met haar relaxte houding en een grote dosis humor matchte ze goed met het team van Podium 107.1! Eva maakte indruk met de Nederlandstalige liedjes die ze op piano speelde. Met name het tweede nummer ('Luisteren') riep emotie op bij de aanwezigen in de studio. Ook een luisteraar mailde dat ze had genoten van dit indrukwekkende nummer. Na het bezoek aan Woerden reed ze terug naar Son en Breugel, waar ze weer één van de eerste optredens sinds de Corona-crisis kon geven. Aan het einde van de uitzending schreef Eva de volgende tekst in het gastenboek: 'Bedankt voor het leuke interview en de fijne ruimte om te spelen! Graag tot een volgende keer'. Eva gaf aan dat het haar leuk leuk om eens met haar hele band langs te komen in de studio. Gezien de huidige Corona-maatregelen is dat (nog) niet mogelijk, maar desondanks werden plannen voor een volgend bezoek alvast gesmeed! 

Meer informatie over Eva? Zet haar website www.evawiselius.nl in je favorieten. Verder is Eva te vinden op Facebook en Instagram als 'Eva Wiselius singer-songwriter'. 
Techniek: Tijmen Gol en Chris van Leeuwen.
Foto's: Dave Hammelburg.

 

logorpl.jpg