top of page

The Euphoric Outlaw Company
The Euphoric Outlaw Company is een eigenzinnige viermansformatie die zich niet in een hokje laat plaatsen. De invloeden variëren van (Southern) Rock tot Funk en van Metal tot (Delta) Blues. Noem het ‘recht voor zijn raap’ Americana. Soms bijzonder ingetogen, meestal stevig maar altijd vier vrienden die het te gek vinden om met elkaar muziek te maken. In een wereld waar alles en iedereen al eens uniek is geweest, probeert The Euphoric Outlaw Company vooral zichzelf te ontdekken. De manier om dit te bereiken is simpelweg door te doen. Dat is de kern van deze band, die zich enkel laat leiden door datgene wat goed klinkt en aanvoelt. Opgericht in 2020, meteen begonnen met het opnemen van hun debuut EP “The Great Indoors” en pas daarna werd er gerepeteerd. Er volgden een aantal singles en het eerste volledige album is in de maak voor een release medio 2023.

 

Het bezoek aan Podium 107.1

The Euphoric Outlaw Company bracht op 3 juni 2023 een bezoek aan Podium 107.1. Frontman Jos van Burgsteden had in 2019 al eens solo een optreden gegeven tijdens de 500e aflevering van Podium 107.1 - en het plan om met zijn band te komen bestond al een tijdje. Tijdens het interview werd Jos verrast met een aantal fragmenten, waaronder een berichtje van een oude bekende! Verder werd gesproken over het ontstaan van de band, de debuut-EP en over de samenwerking binnen de band. Na het item had Podium 107.1 een primeur: de gloednieuwe single 'Little Fish' werd voor het eerst op de radio gedraaid! Beluister het interview én de drie LIVE nummers rechts op deze pagina terug!

Euphoric1.jpg

Meer Euphoric Outlaw Company?

Volg de band op Facebook en Instagram!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page