top of page

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

Emile Lagarde
Emile Lagarde verruilde zijn stadse appartement voor een eenvoudige Yurt in de natuur. Zijn elektronische muziek, die hij produceerde als Sun Shy Boy veranderde geleidelijk mee in hypnotiserend akoestisch sound design met eigenzinnige en persoonlijke teksten. Tien jaar na het verliezen van zijn vader, kijkt hij terug op het verwerken en produceerde in samenwerking met Simon Akkermans deze nieuwe klanken tot een volwaardig EP, release najaar 2022.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zondag 25 september was de studio van RPL één van de locaties van Popronde Woerden. De studio was geopend voor publiek en in een uitzending van vijf uur werden vijf acts ontvangen. Emile was de tweede artiest die het podium betrad. Hij speelde vier live-nummers en hij vertelde open over het overlijden van zijn vader (wat een rode draad is op zijn komende album). Ook kwamen alle veranderingen in zijn leven naar voren, zoals het verhuizen van een appartement naar een yurt en de switch van elektronische muziek naar een akoestisch geluid. Aan het eind vertelt Emile iets moois: drie maanden geleden is hij vader geworden! Beluister het interview én de vier live-nummers hieronder terug. 

Emile 1 - 500.jpg
bottom of page