top of page

Elwin Lentze
Elwin Lentze is werkzaam als zanger, vocal coach en allround muzikant. Naast zelf zingen en coachen van leerlingen begeleidt hij als sessiemuzikant graag andere muzikanten op piano, gitaar en basgitaar, en werkt als vrijwilliger bij De Liedjesfabriek met zieke kinderen. 
​Op zijn 8ste startte Elwin met klassieke pianoles. Daar werd de basis gelegd voor zijn muzikale activiteiten, die zich in eerste instantie verlegden naar het draaien van muziek op feestjes. Pas op zijn 15e ontdekte hij de gitaar en zijn zangstem, waarna hij al snel de stap maakte naar het spelen in de band Choice. Ineens stond hij in de spotlights, wat hem op het podium prima af bleek te gaan!

In de jaren die volgden ontwikkelde Elwin zich steeds meer tot een allround muzikant. ​Het muzikantenleven bleef een hobby naast vaste banen, zoals die van leerkracht speciaal onderwijs en accountmanager in de onderwijsbranche. Na het krijgen van een meervoudig beperkte dochter werd ook de 'rol' van mantelzorger toegevoegd, en werd het denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen nog verder versterkt. ​Een ontmoeting met vocal coach Babz Verhoeven zorgde bij Elwin voor een bewuste keuze om zich verder te verdiepen in het zingen. Cursussen via het Conservatorium van Amsterdam (muziektheorie) en de Songwriterschool hebben geholpen aan een stevige basiskennis en stimulering van muzikale creativiteit. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 19 november 2022 bracht Elwin een bezoek aan Podium 107.1. Hij werd vergezeld door pianist Ruben Weverling, die op alle live-nummers meespeelde. Tijdens het interview werd de muzikale biografie van Elwin besproken, waarbij extra lang werd stil gestaan bij zijn werk als songwriter. Elwin vertelde over het nummer dat hij schreef over AHC, de zeldzame aandoening waar zijn dochter aan lijdt. Het nummer speelde hij onlangs op een symposium in Engeland. Verder komt ook Elwin's vrijwilligerswerk bij 'de Liedjesfabriek' ter sprake. Beluister het interview én de drie LIVE-nummers rechts op deze pagina terug!

Meer Elwin?

Volg hem op Instagram (@elwinlentze) en zet de website www.lentzemusic.nl in je favorieten!

Elwin Lentze 1 - 500.jpg

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page