Een Kasper
Kleine, Nederlandstalige liedjes die niet eerlijker zouden kunnen zijn. Jarenlang drumde Kasper de Boer in de meest uiteenlopende bands (o.a. Yip Roc & Stella), maar tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam ontdekte hij hoe fijn het schrijven van liedjes ook kan zijn. Die liedjes begeleidt, door ritmisch gitaargeluid, vormden zijn afstudeerproject ‘Een Kasper’. Nu reist hij het land door en deelt zijn intieme en directe teksten over liefde, jezelf zijn en soms ook in de weg staan op eigen wijze met publiek. In het voorjaar van 2020 werd bekend gemaakt dat Kasper geselecteerd is voor de Popronde. In juni van hetzelfde jaar verscheen zijn debuutsingle 'Overkant'. 

Het bezoek van Een Kasper
Tijdens de uitzending van 20 juni klonk het 'Popronde-alarm': Kasper had recentelijk gehoord dat hij is geselecteerd voor de Popronde. In de uitzending kwam hij hierover vertellen en presenteerde hij zich voor het eerst in een interview aan het publiek. Kasper kwam tijdens zijn bezoek op 20 juni in een lege studio terecht. Vanwege de Corona-maatregelen was er een beperking opgelegd met betrekking tot het aantal bezoekers in de studio. Ondanks dat het team van het programma niet volledig aanwezig was, gaf Kasper in het gastenboek complimenten voor de leuke sfeer binnen de ploeg van Podium 107.1. Hij had de binnenkomst als een warm welkom ervaren! Er werd goed geluisterd naar de uitzending en er kwamen positieve reacties. De eerlijke Nederlandstalige teksten vielen in de smaak!

Kasper 1.jpg

Het item met Een Kasper

Beluister links het interview met Een Kasper inclusief de drie LIVE nummers ('Overkant', 'Een dag' en 'Zoveel meer'). Aan het begin van het interview vertelt Kasper over de start van zijn solo-project aan het Conservatorium van Amsterdam. Vervolgens vertelt hij hoe het is om voor het eerst solo aan de weg te timmeren, omdat hij jarenlang gewend is om als drummer achteraan het podium te zitten. Ook vertelt Kasper hoe hij de Corona-crisis beleefd is. Uiteraard komen de selectie voor de Popronde en zijn andere projecten 'Yip Roc' en 'Stella' uitgebreid ter sprake. Met de female-fronted band 'Stella' is hij ook geselecteerd voor de Popronde. Het interview eindigt met een vraag die Kasper lastig vindt: wat ziet hij tot nu toe als het hoogtepunt van zijn muzikale carrière?

Het item met Kasper was te horen tijdens aflevering 530 van Podium 107.1 op zaterdag 20 juni 2020. Techniek was in handen van Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen. Foto's zijn gemaakt door Dave Hammelburg.