Duraa Boahene
Duraa Boahene, singer-songwriter uit Utrecht, speelt in haar nummers met taal en bezingt de opvallendheden van het leven. Dat resulteert in een veelzijdig repertoire van Nederlands- en Engelstalige nummers waarin ze op een verfrissende manier gebruik maakt van woordspelingen, relaxte melodieën en een soulvol stemgeluid.

Met de humor en scherpzinnigheid van haar teksten bespreekt ze thema's die variëren van persoonlijk tot maatschappijkritisch. In haar muziek zijn invloeden te horen van spoken word en van een verrassende combinatie van artiesten zoals India Arie en Spinvis. Tijdens haar optredens creëert ze een ontspannen sfeer en neemt ze haar publiek mee in haar wereld, waar ze de dingen nét even anders bekijkt.

Het item met Duraa

Duraa was te gast tijdens de uitzending van 17 juli 2021. Tijdens het interview vroeg programmamaker Maarten Verduijn haar naar muzikale bezigheden tot nu toe, naar haar bijzondere single 'Egeltje in Overvecht' en naar de samenwerking binnen het duo 'Duraa & Senna'. Ze speelde drie eigen nummers LIVE, waarbij ze drie totaal verschillende kanten van zichzelf laat zien. Duraa's kritische en realistische kijk (maar ook haar positieve bril) komen duidelijk naar voren tijdens het interview. Aan het einde van het item gaat Duraa de 'zomerse uitdaging' aan: ze speelt een bijzondere cover van een legendarische zomerhit! Beluister het interview en de live-nummers hieronder terug.

duraa1.jpg

Meer Duraa?
Klik hier om naar haar website te gaan!

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.