Dieter van der Westen

Dieter van der Westen is een singer-songwriter die is beïnvloed door muzikanten als Mark Knopfler, Neil Young, Bruce Springsteen en Tom Waits. Hij heeft een achtergrond in Noord-Afrikaanse muziek: binnen dit genre is hij al ruim twintig jaar actief met de band 'Kasba'. De afgelopen vijftien jaar is hij jaar heeft hij zich daarnaast gericht op eigen werk, wat in 2008 resulteerde in de debuutplaat 'Save my memories'. In 2016 volgde de plaat 'Old Oak Tree', gevolgd door het meest recente album 'Me and you' in 2018. Inmiddels heeft Dieter een band gevormd met bassist Eric van der Westen, gitarist Aron Raams, drummer Gijs Anders van Straalen en banjo- en dobrospeler Joost Abel. In 2017 speelde de band hun eerste concert op het nationale radio-kanaal De Concertzender en al snel volgden optredens op Festival Mundial, het Divercity-festival en Paradiso in Amsterdam. Begin dit jaar bracht Dieter een album uit met zijn broer Eric. Met de plaat 'The sun will rise again' hoopte hij wat hoop te brengen in donkere dagen Momenteel werkt Dieter aan een bandplaat. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Dieter bracht op 11 december 2021 voor de tweede keer een bezoek aan Podium 107.1. Zijn vriendin Patricia (zie onderste foto rechts) kwam met hem mee om het optreden in de studio mee te maken. Dieter kwam langs om terug te blikken op het afgelopen jaar, waarin hij met zijn broer Eric een tour heeft gedaan langs kleine kerkjes en theaters. De tour had een bijzondere intieme sfeer. Ook vertelt Dieter hoe het is om zo nauw met zijn broer samen te werken. Uiteraard komt ook de komende bandplaat ter sprake. Hoe ver is Dieter al met de opnames van die plaat? Beluister het interview en de drie akoestische LIVE nummers hieronder terug!

Dieter 1 500.jpg

Meer Dieter?

- Zet de website www.dietervanderwesten.com in je favorieten;
- Volg hem op Facebook via @dietervanderwestenofficial en op Instagram via @dietervanderwestenband. 

Dieter 2 500.jpg

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl