Dieter en Eric van der Westen
Terwijl Eric van der Westen (57) samen met o.a. de Turkse superster Sezen Aksu wereldpodia als The Royal Albert Hall en Carnegie Hall bestormt, speelt zijn broer Dieter van der Westen (46) op de grootste festivals in Noord-Afrika met zijn Nederlands Marokkaanse band Kasba. Ze zijn trots op elkaars muzikale prestaties, maar hun muzikale werelden liggen in eerste instantie ver uit elkaar. Tot het afgelopen jaar. Als alles stilvalt besluiten de broers samen een album op te nemen met zelf geschreven Americana en folk songs, een genre waar ze beiden al jarenlang een stille voorliefde voor hebben.
Op het akoestische duoalbum ‘The Sun Will Rise Again’ zingt Dieter en speelt hij akoestisch gitaar, dobro en mondharmonica. Eric bespeelt de contrabas en is samen met Dieter verantwoordelijk voor de arrangementen. Van de elf nummer zijn er acht geschreven door Dieter, drie ervan zijn ‘traditionals’. Alle nummers op het album spelen de broers met zijn tweeën, met uitzondering van de traditional ‘Erie Canal’, waar een gastrol voor Ferdi Lancee is weggelegd op akoestisch gitaar.
Met The Sun Will Rise Again bieden de broers tegenwicht aan de sombere tijdsgeest. Music makes the sun shine!

Het interview met Dieter
Op 13 maart 2021 had programmamaker Maarten Verduijn een interview met Dieter. Dieter vertelt in het gesprek over het contact met zijn broer Eric. Hoe was hun contact als kind en wat zijn de muzikale verschillen tussen de broers Van der Westen? Verder komt het nieuwe album uitgebreid ter sprake. Beluister het interview hieronder terug!

Dieter en Eric van der Westen  Credits B

Foto: Bart van Vlijmen

Meer Dieter en Eric?
- Volg Dieter op Facebook via @dietervanderwestenofficial en op Instagram via @dietervanderwestenband.

- Volg Eric op Instagram via @ericvanderwesten.

 

- Zet de sites www.dietervanderwesten.com en www.ericvanderwesten.com in je favorieten. 

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.