Dichterbij
Dichterbij is een nieuwe Woerdense rockband die bestaat uit bandleden Marco van der Bij, Michel Molenaar, Richard van Jaarsveld, Sjoerd Kuiper en Joost Kuiper. De muziek van de band is zeer divers: geen nummer lijkt op elkaar en in de nummers wordt gebruik gemaakt van verschillende maatsoorten door elkaar. De band heeft eind 2020 een demo uitgebracht met vijf nummers, die live ingespeeld zijn. In hetzelfde jaar heeft de band meegedaan aan de wedstrijd 'Art Rocks', waarbij deelnemers zich moeten laten inspireren door een kunstwerk. Dichterbij schreef op basis van het schilderij 'Roter Mann' van A.R. Penck het nummer 'Ik ben ik'.  

Het item met Dichterbij
Op zaterdag 16 januari had programmamaker Maarten Verduijn een telefonisch interview met de bandleden van Dichterbij. In het interview wordt gesproken over de start van de band en komen alle bijzondere dingen ter sprake die de band in hun korte bestaan gedaan hebben! Beluister het item hiernaast.

Dichterbij.jpg

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.