top of page

Dennis Kolen
Dennis Kolen begon zijn solocarrière in 2005 met een vliegende start, nadat Leo Blokhuis zijn debuutalbum 'The Jinx' belachelijk mooi noemde in 'De Wereld Draait Door. De uit Rotterdam afkomstige singer-songwriter bracht vervolgens een reeks albums uit die met vijf sterren werden bekroond in het toonaangevende muziekblad 'Lust For Life, en in zowel binnen- als buitenland goed werden ontvangen. Dennis groeide, zoals veel muzikanten van zijn generatie, op met de muziek uit zijn vaders platenkast, met songwriters als Paul Simon, Neil Young en Bob Dylan als zijn voorbeelden. Sinds jaren is hij op de Nederlandse podia te bewonderen, zowel in clubs als in het theater. Zijn toewijding en intieme optredens leverden hem een trouwe schare fans op.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 4 mei 2024 bracht Dennis Kolen een bezoek aan Podium 107.1. Programmamaker Maarten Verduijn blikte met hem terug op zijn carrière, waarbij onder andere werd stilgestaan bij de tijd waarin Dennis in de band Wyatt speelde. Vervolgens komen de twee laatste albums van Dennis ter sprake, waarbij ook zijn affiniteit met spiritualiteit aangestipt wordt. Tenslotte vertelt Dennis over zijn project 'Wijlacker & Kolen', waarmee hij samen met Jop Wijlacker muziek speelt van Simon & Garfunkel én Lennon & McCartney. Beluister het item met Dennis - inclusief de drie LIVE-nummers - hieronder terug. 

Dennis 222500.jpg

Foto van Dennis Kolen is op zaterdag 4 mei 2024 gemaakt door Maarten Verduijn ná de uitzending.

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page