Het onderzoek van Daniël Tempelman
Daniel Tempelman kennen we in ons programma als singer-songwriter. Hij is actief als onderzoeker binnen de psychologie en orthopedagogiek. Momenteel is hij bezig met een pilot-onderzoek naar de psychische gezondheid onder uitvoerend muzikanten (en wat hier in de muziekindustrie over bekend is/aan gedaan wordt). In Nederland is hier nog niet eerder onderzoek naar gedaan. Daniel heeft een vragenlijst over dit onderwerp gemaakt voor muzikanten, vakdocenten, boekers, managers en programmeurs bij podia. 

Het item met Daniël
Op zaterdag 20 februari sprak programmamaker Maarten Verduijn met Daniël over zijn onderzoek. In het interview vertelt Daniël hoe het idee voor dit onderzoek ontstaan is en wat hij in de praktijk gezien heeft als het gaat om psychische klachten bij artiesten. Verder horen we wat Daniel met het onderzoek hoopt te bereiken. Beluister het item hieronder terug!

daniel.jpg

Ben je muzikant of betrokken bij een muzikant en wil de de vragenlijst van Daniel invullen? Klik hier om dat te doen!

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.