top of page

Daniel Nolet
Na lange tijd een carrière als profvoetballer nagestreefd te hebben, gooit een 16 jarige Daniel Nolet het roer om. Muziek moet het worden, in het bijzonder het schrijven van liedjes en vertellen van verhalen. Nolet stoft de platen van zijn ouders af en dompelt zich onder in The Beatles, Dire Straits, The Police en BB King. Samen met zijn fascinatie voor Britpop vormt dit het fundament van zijn repertoire. Na een afgeronde studie aan het conservatorium van Rotterdam waar Nolet zijn bandleden ontmoet, wordt eerste single ‘Go Back’ erg goed ontvangen. Deze heeft 6 weken in de ‘Verrukkelijke 15’ van Leo Blokhuis en Giel op Radio 2 gestaan nadat hij werd aangedragen door Stefan Stasse. 2022 is een mooi jaar gebleken voor Nolet met de winst van de ‘Grote Prijs van Rotterdam’ en een uitverkiezing tot ‘De Belofte van Rotterdam’. Echter lijkt 2023 misschien wel nog mooier te worden. Zijn langverwachte debuut EP verschijnt dit voorjaar en Nolet staat met zijn band op het bevrijdingsfestival Zuid-Holland.
Hou je van dansbare gitaarpop met scheurende gitaren en catchy hooks? Dan is dit je man. Balancerend tussen de Arctic Monkeys, Sam Fender en James Bay raakt Nolet met gevatte teksten over onderwerpen die er toe doen.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 18 februari 2023 bracht Daniel Nolet een bezoek aan Podium 107.1 (samen met zijn gitarist). Woerden is geen onbekend terrein voor Daniel: in het najaar trad hij daar al op in het kader van Popronde Woerden. Tijdens het interview vertelt Daniel over de overstap die hij maakte van voetbal naar de muziek. Daarnaast wordt een kleine reis door zijn carrière gemaakt en vertelt hij over zijn successen en over de aandacht die hij heeft gehad op de nationale media. Ook stipt hij de thematiek van zijn muziek aan: het taboe dat rust op de dood. Beluister het interview én de drie LIVE nummers hieronder terug!

Daniel Nolet 1a - 500.jpg

Meer Daniel?
Volg hem op Facebook (@danielnoletsongs) en op Instagram (@danielnolet)!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page