top of page

Cortez
De zeskoppige Amersfoortse band Cortez speelt een eigen repertoire van toegankelijke country-folk popsongs. Met een leadzanger en leadzangeres en bovenop de basisbezetting instrumenten als accordeon, pedal steel, dobro, banjo en mandoline is Cortez in staat om elk nummer een eigen sfeer te geven. Een dynamische ritmesectie, meerstemmige zang en een beetje twang geven het geheel een extra duwtje. Invloeden lopen uiteen van The Decemberists tot The Band, van Ryan Adams tot Wilco. Cortez bestaat inmiddels ruim 15 jaar en speelde op vele podia in de thuisregio Amersfoort en daarbuiten. Van kleine semi-akoestische optredens tot aan grotere podia op buitenfestivals: Cortez is veelzijdig en voelt zich overal thuis. De band bracht in eigen beheer twee cd’s uit en werkt momenteel aan een derde  album.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 29 april 2023 bracht de band Cortez een bezoek aan Podium 107.1. Exact vier jaar geleden was de band al eens eerder te gast geweest, toen om hun nieuwe plaat 'All this restless yearning' te promoten. In de afgelopen vier jaar is er het één en ander veranderd, onder andere in de samenstelling van de band. Tijdens het interview wordt dit uitgebreid besproken. Verder wordt gepraat over de ontwikkeling van de band, de oorsprong van de bandnaam en de mooiste herinneringen aan achttien jaar Cortez. En... wat zijn de plannen voor een nieuwe plaat? Beluister het item hieronder terug!

Cortez - 500.jpg

Meer Cortez?
Volg de band op Facebook en Instagram en zet de website www.corteztheband.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page