Christopher Green

Na bijna 6 jaar radiostilte vond Chris Verheijen, beter bekend als Christopher Green het weer eens tijd om zijn gitaar om te hangen en aan de slag te gaan met nieuwe liedjes.

Niet dat het in de tussenliggende jaren helemaal stil is geweest rondom de Limburgse Singer/Songwriter. In 2014 richtte hij met producer Wouter Budé en multi-instrumentalist Ruud Peeters de experimentele band GRAEF op waarmee Chris onder andere optredens in de Melkweg en op het Bevrijdingsfestival heeft gespeeld. Maar nu stapt Chris weer even af van de donkere elektronische post-rock en gaat terug naar zijn muzikale roots: Kleine, warme liedjes met een kraakheldere productie en prachtige muzikale omlijsting.

Op zijn nieuwe EP ‘Closer’ heeft Verheijen samengewerkt met bandleden van GRAEF maar ook leden uit zijn oude liveband waren weer van de partij. Chris laat zich nog steeds inspireren door grootheden als Bob Dylan, Leonard Cohen en Tom Petty maar hij haalt ook inspiratie uit hedendaagse songwriters zoals Sufjan Stevens, Eels en Jeff Tweedy (Wilco).

Het bezoek aan Podium 107.1

Chris bracht op zaterdag 23 oktober 2021 een bezoek aan Podium 107.1. Precies negen jaar geleden was hij ook al eens te gast in ons programma, ter promotie van zijn album 'Carnival of Rust'. In de uitzending van 2021 werd hij geconfronteerd met opnames uit dat eerste bezoek aan Podium 107.1. Hoe is het voor hem om dat terug te horen? Verder vertelt hij over zijn nieuwe plaat, die hij door Corona pas een jaar na de release kon presenteren. Tenslotte vertelt hij over de reden van de lange muzikale break en over zijn werk met de band GRAEF. Luister hieronder naar het interview én de drie LIVE nummers!

CG.jpg

Meer Christopher Green?
Volg hem op Facebook via @christophergreenmusic en op Instagram via @christopher_green_music. Zet de website www.christophergreen.nl in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl