Casey's Call

Casey’s Call combineert catchy 90’s britpop met uptempo en rauwe indierock. De muziek is gelijkwaardig geïnspireerd door bands als The Beatles, Oasis, en indierock rolmodellen The Strokes. Daaruit ontstaan frisse nummers die worden gedreven door energie en melancholische melodieën. 

De 5 bandleden leerden elkaar kennen op het Rock City Institute te Eindhoven, waar vanuit vriendschap overstroomde in een gemeenschappelijke deler: een liefde voor britpop. Met The Arctic Monkeys, Oasis en een hoop motivatie op zak werden de eerste nummers geschreven, en Casey’s Call was ontstaan. Inmiddels zijn er 5 songs uitgebracht, met toezicht en productie van Stijn van Rijsbergen, tevens ook drummer en producer van Lucas Hamming. De band heeft ondanks COVID-19 toch behoorlijke stappen kunnen zetten. Zo waren ze met optredens te zien op onder andere KINK, 3FM, en zelfs bij Giel Beelen op NPO Radio 2.

Het bezoek aan Podium 107.1
In de zomermaanden van 2021 kwamen er meerdere acts spelen die geselecteerd waren voor de Popronde. Casey's Call hoorde hier ook bij! De formatie kwam niet langs met de hele band, maar als duo (Chris Berendsen en Tyn van Londen). In het interview vertelden ze over het ontstaan van de band en over de bijzondere radio-optredens die ze onlangs gegeven hebben. Wat is er waar van het verhaal dat Giel Beelen lange tijd gestalkt werd door Chris? Casey's Call speelde drie eigen nummers, aangevuld met een verrassende cover. Item gemist? Beluister het hieronder terug. 

caseyscall.jpg

Meer Casey's Call?
Volg de band op Facebook via @caseyscallband en op Instagram via @caseyscall!

Podium 107.1 is een magazine op RPL Woerden waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.