top of page

Buddy Jolly
Buddy Holly lives! Hij beïnvloedde The Beatles, Bob Dylan en The Rolling Stones. Er zijn liedjes, musicals en films over zijn leven gemaakt. En ruim 60 jaar na zijn dood is zijn muziek nog altijd springlevend. Voor Buddy Jolly begon het allemaal met een beduimelde LP in de platenkast van zijn ouders. Het maakte van hem een fan voor het leven. Peggy Sue, That’ll Be the Day, Oh Boy…let's go back to the fifties! De tijd van petticoats, vetkuiven en rock ’n roll. Buddy Jolly trakteert jou op een trip down Memory Lane. Met de grootste hits van Elvis, Paul Anka en natuurlijk Buddy Holly.

Het bezoek aan Podium 107.1
In de lente van 2022 bracht John Notlennon een bezoek aan Podium 107.1, een muzikant die zich kleedde en gedroeg als John Lennon. In navolging van dat succesvolle optreden besloot programmamaker Maarten Verduijn ook Buddy Jolly uit te nodigen - de look-a-like van Buddy Holly. Wat bleek: achter John Notlennon en Buddy Jolly zat dezelfde persoon! Buddy Jolly speelde de bekende hits als 'Oh boy' en 'Peggy Sue' LIVE in de uitzending en hij ging in gesprek over zijn passie voor oude muziek. Ook een recent optreden in het Woerdense Bierhuys kwam ter sprake. Hij was qua uiterlijk niet van de echte Buddy Holly te onderscheiden. Zou het kunnen dat Buddy Jolly en John Notlennon in de toekomst een opvolger krijgen in de vorm van Neil NotDiamond? Beluister het interview én de vier LIVE-nummers hieronder terug!

Meer Buddy Jolly?
Volg hem op Facebook via @Buddy.Jolly.Tribute!

Buddy Jolly 1 - 500.jpg

Na de uitzending gebeurde er iets bijzonders. Buddy Jolly neuriede samen met Kathleen Willems (die het uur na hem te gast was) wat nummers van de Everly Brothers. Programmamaker Maarten Verduijn nodigde hen uit om één nummer op te nemen, wat resulteerde in een prachtige meerstemmige versie van 'All I have to do is dream'. Dit nummer is HIER te horen!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page