top of page

Bram van Langen

Bram van Langen is een singer-songwriter en multi-instrumentalist. Hij heeft de afgelopen tien jaar minimaal honderd shows per jaar gespeeld. Het podium is zijn 'happy place'. Hij maakt muziek voor zijn eigen solo-project, maar hij is ook actief als bandlid bij andere acts. Hij heeft door heel Europa gereisd, waarbij hij nieuwe vrienden leerde kennen en inspiratie opdeed voor zijn muziek.  Buiten het podium zoekt Bram de rust en stilte op - plekken om zijn vele gedachten ordenen en om te ontsnappen aan de druk en het tempo van onze luidruchtige moderne wereld. Tijdens één van zijn reizen ontdekte hij de lange rustige stranden en de overweldigend mooie natuur van Zweden. Hij werd een regelmatige bezoeker van het land en hij kwam in contact met een taal die hem op vele manieren aansprak. 

Bram is een denker. Hij is gevoelig voor de kleinste gebaren en momenten. In zijn muziek komt dit naar voren in zorgvuldig afgewogen noten en in woorden die gekozen zijn vanwege hun geluid en cadans. Bram wordt geïnspireerd door artiesten als Nick Drake, Paul Simon en Paul McCartney. Hij heeft een vergelijkbare affiniteit voor aangename melodieën en warme, betoverende harmonieën.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 20 mei 2023 bracht Bram een bezoek aan Podium 107.1. Een jaar eerder was hij ook al eens te gast, maar toen deed hij iets bijzonders: hij kwam langs om over zijn held Paul McCartney te praten én om nummers van Paul LIVE te spelen. Tijdens het huidige bezoek (mei 2023) kwam hij langs om over zijn eigen werk te praten, waarbij zijn gloednieuwe single uitgebreid aan bod kwam. Ook vertelde hij over zijn vele reizen. Er wordt afgesloten met een speciaal item waarbij zijn held Paul McCartney toch nog even terugkomt... Beluister het item (inclusief de live-nummers) hieronder terug!

Bram van Langen.jpg

Meer Bram?
- Zet de website www.bramvanlangen.com in je favorieten;

- Volg Bram via @bramvanlangenmusic op Facebook en via @bramvanlangen op Instagram. 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page