top of page

Boaz
Boaz Roelevink is op 20 januari 2002 geboren in het Friese stadje Franeker. Toen hij anderhalf jaar was verhuisde hij met zijn familie naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Er werd in het gezin veel muziek gedraaid en al snel ontdekte hij zijn liefde voor country, blues en soul. Tussen de wijngaarden rondom het huis stond de jonge Boaz vaak met zijn vader te zingen. Op 13-jarige leeftijd en inmiddels met zijn familie teruggekeerd naar Nederland, pakte hij het gitaarspelen op om zichzelf te kunnen begeleiden.
Nadat Boaz in 2020 de finale bereikte in de SBS6 talentenshow We Want More, werd het hem duidelijk dat hij zijn leven wilde wijden aan muziek. Hij begon zijn eigen liedjes te schrijven en in samenwerking met meer ervaren muzikanten als Maurice van Hoek en Mercy John ontwikkelde hij zijn vaardigheden als songwriter. Met als veelbelovend resultaat het album ‘Keep It Simple’, met elf gloedvolle gitaarliedjes met een oorsprong in de Amerikaanse rootsmuziek, waarin hij tekstueel zijn levenslessen en -ervaringen heeft verwerkt. Dingen die hij mee heeft gemaakt en koestert. Over zijn familie, zijn eerste liefde, zijn eerste gebroken hart en ander leed. Maar altijd vanuit een het-glas-is-halfvol-benadering, waarvan de nu beschikbare single ‘Sweet Sweet Honey’ een illustratief voorbeeld is.

 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 25 september 2022 was de studio van RPL één van de elf locaties van Popronde Woerden. Die middag traden vijf acts op in de studio, waarvan Boaz de vierde was. Zijn optreden trok een volle zaal, waarbij er een aantal bezoekers van ver waren gekomen om juist zijn optreden mee te maken. Tijdens het interview werd teruggeblikt op de kindertijd van Boaz in Kaapstad en op de overgang naar Nederland. Ook komen zijn deelname aan 'We Want More' en zijn nieuwe EP uitgebreid ter sprake. Beluister het interview én de vier live nummers hieronder terug!

boaz1 - 500.jpg

Boaz tijdens zijn optreden in de studio van RPL.

De clip bij het nummer 'Sweet sweet honey', een nummer dat tijdens het optreden in de RPL studio erg in de smaak viel bij het publiek. 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page